Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Fler aktiviteter för anhöriga i höst

13 september 2022

Du som är anhörig till någon som inte helt och fullt klarar sin vardag själv, kan själv behöva stöd. I höst erbjuds fler aktiviteter i form av anhöriggrupper och mötesplatser.

En bild med fyra händer som håller ett låtsashjärta och en bild på Paula Tilly i gul klänning.

I höst arrangeras bland annat en föreläsning med författaren Paula Tilly som berättar hur det är att leva med autism.

En anhörig tar hand om en familjemedlem, vän eller släkting som på grund av sjukdom, ålder, psykisk ohälsa eller en funktionsnedsättning inte klarar av sin vardag på egen hand.

– Den som är anhörig kan själv behöva stöd i sin ofta påfrestande och ensamma situation. Det är bara att kontakta oss, så berättar vi mer om vilket stöd och vilka aktiviteter vi erbjuder. Alla anhöriga från 18 år och uppåt är välkomna att kontakta oss, säger Ann-Marie Mattsson, som är anhörigstödsamordnare.

Vilken hjälp går att få vid kontakt med anhörigstöd?

  • Genom enskilda samtal eller i grupper ge råd, stöd och information om vart det går att vända sig för att få tips på sådant som kan underlätta situationen för den anhörige.
  • Göra det möjligt att få träffa andra anhöriga, till exempel genom olika aktiviteter.
  • Ge tips på olika kontakter; till exempel till handläggare för insatser som går att ansöka om och till frivilligorganisationer som kan vara bra att känna till och kunna vända sig till.
  • Det finns också möjlighet att gå på olika föredrag och temaföreläsningar som anhörigstöd anordnar.

Vilka aktiviteter erbjuds nu i höst?

– Bland annat kommer vi arrangera en föreläsning tillsammans med den ideella föreningen Ung Hälsa i fokus. Det blir en temakväll onsdag den 28 september för anhöriga med fokus på psykisk ohälsa. Torsdag den 10 november bjuder vi in till en föreläsning med författaren och föreläsaren Paula Tilly som berättar hur det är att leva med autismspektrumtillstånd ur ett inifrånperspektiv, säger Liselott Jansson, som är anhörigstödjare.

Anhöriggrupper och kaféer igång

– I övrigt har vi startat olika anhöriggrupper, anhörigcaféer i både Rimbo, Hallstavik, Bergshamra och Norrtälje och promenadgrupper. Anhöriggrupperna riktar sig främst till anhöriga till personer med demens, men framöver planerar vi även för att starta caféer för anhöriga till personer med psykisk ohälsa och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, säger Ann-Marie Mattsson.

Mer information

Läs gärna mer om anhörigstöd på norrtalje.se där finns också information om de aktiviteter som erbjuds under hösten.

Här hittar du mer information om anhörigstöd

Välkommen att kontakta Ann-Marie Mattsson eller Liselott Jansson på anhörigstöd för mer information. Mejla till anhorigstod@norrtalje.se eller ring 0176–746 74.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.