Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Här kan du bada, vandra och paddla

21 juli 2022

Det finns ett stort utbud av friluftsaktiviteter att göra i vår vackra Roslagsnatur så här års. Här kommer några tips.

Svanberga badplats.

Svanberga badplats är ett av alla friluftsbad i kommunen.

– Norrtälje utgör en tredjedel av Stockholms läns yta, så självklart rymmer den ytan väldigt många möjligheter till friluftsaktiviteter. Det kan man verkligen ta vara på nu när det är sommar och fint väder, säger Jessica Constantinou som är avdelningschef för bad, idrott och friluftsliv på Kultur- och fritidskontoret.

Bada på friluftsbad 

Upplev sol och bad i härliga miljöer! Det finns 31 kommunala friluftsbad i Norrtälje kommun. Och så har vi det populära utomhusbadet i Hallstavik med uppvärmda pooler, fik och personal.

Här hittar du en karta över alla badplatser

Skylt Roslagsleden

Vandra på Roslagensleden

Förra året restaurerade vi etappskyltarna och i år har de orangea markeringarna förstärkts längst leden. Roslagsleden är lång – från Danderyd i söder till Grisslehamn i norr – och en härlig naturupplevelse. Ska du gå långt är ett tips är att planera din resa efter hur kommunikationen i området är.

Läs mer om Roslagsleden på Visit Roslagens webbplats

Paddla en kanotled

Det finns tre fina kanotleder i kommunen. Lommaren–Malstasjön, Roslagsbro–Kvisthamraviken och Kolarmoraån–Närdingen–Skeboån. Vassröjning har precis utförts så nu är det enklare att ta sig fram längst lederna. Det är på grund av det rika djurlivet under första delen av sommaren som röjningen kan göras först senare på säsongen.

På kommunkartan kan du se kanotlederna

Tre personer i en kanot.

Här kan barn fiska utan fiskekort

Du som är under 18 år kan fiska utan fiskekort på bryggan bortanför Lommarbadet (där det finns en grillplats).

Mer information om barnens fiskebrygga hittar du här

Låna grejer på Fritidsbanken

Fritidsbanken som ligger uppe på Sportcentrum är öppet och där kan du låna allt möjligt som du behöver för sport- och fritidsaktiviteter. 

Här hittar du Fritidsbankens Facebooksida

Kom med feedback

Njut av den vackra Roslagsnaturen! Och skulle du upptäcka du något fel på badplatsen, vandringsleden eller kanotleden – gör då en felanmälan.

Felanmälan kan du göra här

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.