Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Poesi- och musikfest i Societetsparken 6/7

1 juli 2022

Den 6 juli var det Poesi- och musikfest i Societetsparken i Norrtälje. Ett från början finskt evenemang som nu även finns i Norrtälje. Se och hör Pia Asplund, ordförande för föreningen Roslagen Kalevala berätta om varför finska evenemang är viktiga för Norrtälje kommun.

Två kvinnor uppträder på scenen i Societetsparken under Poesi- och musikfesten

I år finns mycket att fira – Norrtälje 400 år, Norrtälje som finskt förvaltningsområde 10 år samt kulturföreningen Roslagen Kalevala 10 år. Därför arrangerades för första gången Poesi- och musikfest i Societetsparken den 6 juli.

– Poesi är en levande kulturtradition och ett av de äldsta kommunikationssätten i världen. I Finland firas på Eino Leinos dag den 6 juli – Poesins och sommarens dag, och nu villle vi fira det i Norrtälje också, säger Sam Grandell, samordnare finskt förvaltningsområde.

Uppträdanden på svenska och finska

Besökarna fick en fullspäckad dag med olika uppträdanden på både svenska och finska. I programmet fanns något för alla åldersgrupper. Bland annat den 16-åriga rapparen Niilo Heinola från Upplands Väsby och operasångaren Gabriel Suovanen. Kalevala-föreställningen Kalevala-skåpet visades för en publik full av barnfamiljer och dessutom var dte många poeter och folkmusiker från Finland, Åland och Sverige. 

Samarbetspartners

Poesi- och musikfesten arrangerades av Roslagen Kalevala i samarbete med Norrtälje kommun, Roslagens sparbanksstiftelse, Sensus, Roslagsbageriet, Kulturrådet och Sverigefinska tidningen Ruotsin Suomalainen, med flera.

Pia Asplund från Roslagen Kalevala berättar om evenemanget

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.