Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Svara på årets seniorenkät och förbättra din livskvalitet

2 maj 2022

Är du 60 år eller äldre? Bor du i Norrtälje kommun? Då blir kommunens äldreombudsman väldigt tacksam om du kan avvara 10-15 minuter av din tid och svara på seniorenkäten 2022. Enkätsvaren blir till underlag för att kunna utveckla samhällsfunktioner för invånare som är 65 år och äldre.

Kvinnor och män spelar boule

Här besvarar du seniorenkäten

Norrtälje kommun växer och för att kunna planera samhällsutvecklingen genomför kommunens äldreombudsman en enkätundersökning under 2022 som riktar sig till målgruppen 65 år och äldre med frågor om exempelvis boende och hälsa.

– De äldre är en viktig målgrupp för kommunen som behöver öka sin kunskap om målgruppen och dess behov, säger Madeleine Rietschel, äldreombudsman Norrtälje kommun.

Snart är cirka 30 procent av kommunens invånare 65 år eller äldre, varav hälften blir över 80 år inom de närmaste åren. Prognosen är att inom 10 år kommer Norrtälje kommun ha cirka 83 000 invånare, och gruppen 65 år och äldre kommer vara 25 000 personer och en av de åldersgrupper som ökar mest.

Svåraste utmaningen, boende för seniorer

En sådan stor målgrupp äldre sätter stora krav på Norrtälje kommun och bland annat så behövs flera olika sorters boenden och andra lösningar för att tillgodose olika önskemål och behov.

– Boende för seniorer är den absolut svåraste frågan. Alla vill ha olika typer av boenden som senior och för att få en klarare bild behöver kommunen veta hur de äldre tänker, säger Madeleine Rietschel, äldreombudsman Norrtälje kommun.

Enkätundersökningen

Enkätundersökningen pågår från och med 2 maj – 17 juni. Enkäten genomförs digitalt både på svenska och finska, men det finns också möjlighet att svara på enkäten i pappersformat på båda språken. Kontakta Kontaktcenter så skickas enkäten hem till dig med ett svarskuvert. Enkäten tar cirka 10 –15 min att svara på. 

Efter avslutat svarsdatum sammanställs enkäten i en rapport som ska lämnas över till Norrtälje kommuns politiker och kommunens invånare kommer också få del av den.

Tack för dina svar, de är värdefulla!

Mer om äldreombudsmannen
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.