Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Spännande möten, träning och föreläsningar – välkommen till Seniordagen 17 maj

13 maj 2022

Den 17 maj arrangeras Seniordagen i Norrtälje stad. I Societetsparken bjuds på både aktiviteter och information från olika företag och organisationer. Norrtälje kommun och Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg är tillsammans på plats.

Två kvinnor kramas

Tisdag den 17 maj, mellan klockan 10.00 och 15.00, är Societetsparken i Norrtälje stad en plats där kommunens seniora invånare kan få ta del av många intressanta föreläsningar och aktiviteter.

Här nedan kan du ta del av ett axplock av utbudet under Seniordagen, en temadag som arrangeras av en privat entreprenör.

Kom och prata med oss i tält 57

Kom och prata med oss på Norrtälje kommun och Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON) om ”Vad som är viktigt för dig i vården och omsorgen och för ert välbefinnande både fysiskt och psykiskt.”

Du träffar representanter från olika verksamheter från kommunen och KSON i ett gemensamt mässtält. Vi vill ta tillfället i akt att fånga era tankar och synpunkter. Du hittar oss i monter 57, nära caféet och föreläsningstältet.

Ta del av mötesplatser för äldre

Visste du att kommunens aktivitetshus Magasinet har en lång rad aktiviteter som riktar sig till dig som senior? Känner du till de olika träffpunkterna med aktiviteter för äldre som finns i både Norrtälje, Rimbo, Hallstavik, Häverödal och Väddö/Älmsta? Det finns också specifika evenemang för den finskspråkiga minoriteten. Besök oss i tältet så berättar vi mer. 

Träffpunkter i Norrtälje kommun

Till Aktivitetshuset Magasinets sida

Äldreombudsmannen är på plats

Norrtälje kommuns äldreombudsman Madeleine Rietschel finns på plats i parken! Fånga henne i steget och prata med henne om dina tankar om hur kommunen kan bli en ännu bättre plats för seniorer. Du har väl inte missat att du kan dela med dig av dina tankar och åsikter via Äldreombudsmannens seniorenkät?

Till Äldreombudsmannens seniorenkät – öppen till och med 17 juni 2022.

Kom och prata anhörigstödsfrågor

Ann-Marie Mattsson och Liselott Jansson arbetar med anhörigstödsfrågor på KSON. De kommer mingla runt i parken under dagen för att prata med dig om hur anhörigstödet fungerar. Klockan 13.00–15.00 är de på plats i tältet för att berätta mer om hur anhörigstödet fungerar i Norrtälje kommun.

Rörelseglädje hela livet– välkommen att ta del av Aktiv senior

Missa inte chansen att ta del av information om vikten av fysisk aktivitet, och häng med på lite lätt träning på plats i parken!

Kl 12.30–13.15 Rörelsepass Aktiv Senior på stora scenen

En hälsofrämjande och förebyggande aktivitet som riktar sig till seniorer 65+.
Kom och få inblick i vad Aktiv Senior innebär– ett rörelsepass körs på Stora scenen. Aktiv Senior är gruppträning där fokus på läggs på balans, rörlighet, styrka men även kondition.

Vi har aktiviteter 2 gånger i veckan:

  • Norrtälje: Tisdagar kl 12.30 i Friskis och Svettis lokaler Hangaren i Norrtälje
  • Älmsta: Torsdagar kl 12.30 i Friskis och Svettis lokaler

Träningen är kostnadsfri och ingen föranmälan behövs. Samverkan mellan Norrtälje kommun, KSON och RF-SISU Uppland.

Läs mer om Aktiv senior på denna sida.

Föreläsningar på plats

Missa inte alla spännande föreläsningar på plats under Seniordagen. Här är hela programmet:

13.30–14.00 Hjärnkoll – samtal om livet

Våga prata om psykisk ohälsa, tre av fyra har erfarenhet av psykisk ohälsa. Trots att det är så vanligt finns fortfarande mycket stigma och fördomar förknippade med psykisk ohälsa. Hjärnkoll har 350 ambassadörer som föreläser om sina erfarenheter av psykisk ohälsa för att öka kunskap och öppenhet.

11.15–11.30 Folkhälsa, trygghet och pepp i samverkan

Levnadsvanor, såsom fysisk aktivitet och kostvanor, är faktorer som påverkar hälsan i stor utsträckning. Folkhälsoarbetet i Norrtälje kommun sker i bred samverkan för att göra det lättare för oss alla att välja en hälsofrämjande livsstil - för ett hälsosammare och friskare Norrtälje kommun helt enkelt!
Tillsammans berättar vi kort om det hälsofrämjande och förebyggande arbetet med gemensamma satsningar som Aktiv Senior - Öppen arena som riktar sig till seniorer 65+ och det gemensamma arbetet för att främja psykisk hälsa.

Välkommen på Seniordagen i Societetsparken!

 

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.