Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kommunen öppnar aktiviteter för flyktingar

5 maj 2022

Norrtälje kommun öppnar dörrarna till en rad olika kultur- och fritidsverksamheter. Ett syfte är att ge flyktingar från Ukraina möjlighet att aktivera sig, men aktiviteterna är öppna för alla och erbjuder en möjlighet för Norrtäljebor och flyktingar att mötas.

Kollega över kultur- och fritidsaktiviteter

Första evenemangen äger rum fredagen den 6 maj, och nästkommande redan måndagen därpå. Norrtälje stadsbibliotek bjuder in till information och visning av bibliotekets lokaler och verksamhet under fredagen och måndagen.

– Jag är glad att vi kan få till en bred palett av aktiviteter, som kan få ukrainska flyktingar att känna sig välkomna till kommunen, och som samtidigt ger möjlighet att träffa invånare, säger verksamhetsutvecklare Anna Eneroth på kultur- och fritidskontoret.

Ukrainska fredagar

Samma fredag, det vill säga den 6 maj, öppnar aktivitetshuset Magasinet upp sina Ukrainska fredagar. Här kan flyktingar från Ukraina träffa andra i samma situation, men även invånare från kommunen. Klockan 15.00 varje fredag under maj och juni, bjuds ukrainska flyktingar på fika. Alla kan delta i ordinarie verksamhet, och exempelvis vara kreativ i Magasinets ateljé.

Färsna gård

Den 1 juni är det sedan dags för besök på Färsna gård, det blir en introduktion och presentation av Norrtälje badhus och varje fredag är det öppen sporthall för ungdomar i både Norrtälje och Rimbo. I Rimbo är ungdomarna välkomna till Långsjöskolan och i Norrtälje är det Rodengymnasiet som gäller. På båda platser pågår öppen sporthall mellan klockan 20.00-22.00.

Samlat på kultur- och fritids webbplats

Du kan läsa allt om respektive verksamhet under kultur- och fritidskontorets avdelning på hemsidan: Kultur och fritid i Norrtälje kommun (norrtalje.se)

Information kommer också att spridas via sociala medier.

– Jag hoppas att vi får många som vill komma på aktiviteterna. Tipsa gärna bekanta om dem, ju fler vi blir desto trevligare får vi, säger Anna Eneroth.

Många av aktiviteterna arrangeras i samarbete med föreningen Ukrainian Refugees Norrtälje/Roslagen.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.