Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Invigning av Hamnparken – välkommen den 25 maj!

13 maj 2022

Det har blivit dags för invigning av Hamnparken, Norrtälje stads nya park med lekplats, grönska och rekreationsmöjligheter för alla. Onsdag den 25 maj klockan 11.00 är du välkommen att delta i invigningsfestligheterna, med artistuppträdanden att se tillsammans med politiker och tjänstepersoner från kommunen.

Under våren har Hamnparken i Norrtälje Hamn färdigställts och är nu redo för att ta emot besökare i alla åldrar. Här finns lekplats och rekreationsytor i en grönskande oas med scen för uppträdanden och konstverk som symboliserar stadens närhet till vattnet.

Parken omgärdas av blommor och körsbärsträd, som ger rogivande grönska och skugga vid betraktandet av konstnären Linda Shammas verk, vilka pryder parken. Centralt i parken erbjuds möjlighet till vila och möten i en pergola, vilken har inbyggda högtalare att koppla upp sig mot via Bluetooth och spela upp till exempel musik eller en podd man vill lyssna på.

I parkens södra delen finns en lekplats med rutschkanor och gungor i de växande trädens skugga, som tillsammans med ett skeppsvrak och en fyr ger barnen möjlighet till lek och motion i en fantasistimulerande miljö. I hjärtat av parken finns också en pelouse, vilket är en skålformad gräsmatta för vila och fritidsaktiviteter och som ger bästa möjligheter att se uppträdanden på den naturliga scenen i parkens norra del.

Invigning av Hamnparken onsdag den 25 maj

Festligheterna inleds med välkomsthälsning och officiell invigning av kommunstyrelsens tf ordförande Staffan Tjörnhammar (M), som finns på plats tillsammans med kommunstyrelsens 1:e viceordförande Per Lodenius (C) och barn- och skolnämndens ordförande Robert Beronius (L) samt kommundirektör Anette Madsen och tjänstepersoner som deltagit i parkprojektet. Vi får också en presentation av parkens konst av konstnären Linda Shamma och Norrtälje konsthalls chef Helén Hedensjö.

Program:

  • Roslagens kulturskola uppträder med stråkensemble, sång&gitarr-duett och blåsensemble
  • Clownshowen Sopväng för skojsugna från tre år och uppåt
  • Trubaduren Anders Forslund med visor av Malin Berglund och tolkningar av andra låtskrivare

Tid: Onsdag den 25 maj kl. 11.00 till cirka kl. 13.00
Plats: Hamnparken på Hamnvägen 1 i Norrtälje

Allmänheten är varmt välkommen och kommunen bjuder på fika. Det kommer också att finnas en food truck på plats med mat till försäljning.

Illustrationsbild av hamnparken i Norrtälje hamn-Sydväst arkitektur och landskap

Norrtälje Hamn – en levande stadsdel för barn, båtar och bad

Norrtälje Hamn ska bli en levande stadsdel som kompletterar och utvecklar den befintliga staden. Området är till för boende såväl i Norrtälje Hamn som hela Norrtälje kommun, men även för besökare. En levande stad har en blandning av många olika människor och funktioner. Det är en stad där människor bor, arbetar, gör sina vardagsärenden, vistas, möts och umgås. Där finns en mångfald av platser och aktiviteter för hela dygnet och hela året.

Se en större karta över Norrtälje Hamn, där du ser Hamnparken mitt i bild.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.