Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Så blir bostadsområdet Lommarstranden – byggstart måndag den 4 april

1 april 2022

På måndag den 4 april kl. 13.00 inleds byggnationen av Norrtälje stads nya bostadsområde Lommarstranden med festligheter och möjlighet att träffa politiker och entreprenörer på plats för att ställa frågor och höra om utveckling och tidsplaner för området.

Välkommen till den officiella byggstarten

På måndag den 4 april är det spadtag och officiell byggstart för bostadsområdet Lommarstranden, nedanför Campus Roslagen i Norrtälje. Deltagarna vid spadtaget är kommunstyrelsens tf ordförande Staffan Tjörnhammar (M), och kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Per Lodenius (C) och Robert Beronius (L) samt tjänstemän, som alla är på plats och kan berätta om området, dess utformning och vision.

  • 13:00 Staffan Tjörnhammar hälsar välkommen
  • 13:05 Jan-Erik Svecke och Anders Eriksson – Lommarskogen utveckling
  • 13:10 Första skopan - Staffan Tjörnhammar ackompanjerad av fanfar
  • Cirka 13:15 Fika och mingel med möjlighet att tala med politiker och tjänstemän på plats

Plats: Parkeringen närmast idrottshallen i korsningen Kaserngatan/Astrid Lindgrens gata.
Koordinater 59.752726, 18.681368.

Se en större karta över området.

Lommarstranden – stadsnära naturliv i en hållbar, naturnära och barnvänlig stadsdel

Området utvecklas i två etapper, där den östra delen närmast sjön Lommaren nu påbörjas etapp 1 med cirka 500 bostäder i olika upplåtelseformer och storlekar, i vilka inflyttning beräknas påbörjas under 2023-2024. Ungefär 40 procent av boendet i området kommer att utvecklas som hyresrätter och det planeras även för en förskola. Området utvecklas tillsammans med sex olika samverkansparter och totalt planeras det för cirka 1 200 bostäder i hela Lommarstrandområdet.

En samlingsplats redan idag

Lommarstranden är redan idag en samlingsplats för hela Norrtälje. Här finns grönområden med goda möjligheter för friluftsliv och motion. I sjön Lommaren har fiske och vattenaktiviteter länge varit populärt, precis som skridskoåkning och skidor på vintern. Med stadsnära naturliv finns här alla möjligheter för ett hållbart boende i ett barnvänligt område med naturen inpå knuten.

Läs mer om Lommarstranden på vår webbsida.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.