Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Så deltar DU aktivt i Norrtäljes 400-årsfirande!

14 januari 2022

Vill du ta en aktiv del i 400-årsfirandet? Då finns det flera sätt! Skapa, producera eller sök pengar för ett eget arrangemang för att hylla vår vackra stad.

Var med och fira!

I år firar vi ju att det är 400 år sedan Norrtälje stad fick stadsprivilegier av kung Gustav II Adolf 1622. Under året kommer detta synas och uppmärksammas på flera olika sätt. På nyårsafton inledde vi firandet med en pampig lasershow på Sjötullstorget men det kommer mera. Bland annat nya konstverk för att hylla stan, ett födelsedagskalas 29 mars, en sommarfest i Societetsparken 30 juni, en specialskriven teater, en bok om stadens historia, utställningar och stadsvandringar. Och så kommer kungen hit och gratulerar.

Men om du, din klass, förening, orkester eller band, klubb eller organisation vill ta en aktiv del i firandet finns det flera olika sätt. Se nedan om du lockas av något av detta:

1. Sök pengar från Sparbanksstiftelserna för att fira 

Roslagens Sparbanks stiftelser delar ut bidrag till organisationer, föreningar eller enskilda personer som vill delta i firandet av att vår vackra Norrtälje stad fyller 400 år i år. Pengar kan delas ut för ändamål och projekt som utöver den enskildes egenintresse kan antas bli till allmän nytta och betydelse för samhället. 

Sök direkt hos Roslagens Sparbank senast 31/1.
Läs mer här

2. Ta fram och sälj en jubileumsprodukt

Vi vill gärna uppmärksamma jubileumet tillsammans med er som är kreatörer, entreprenörer, designers, formgivare, slöjdare och konsthantverkare i staden och kommunen. Vi vill därför uppmuntra dig (och ditt företag) att ta fram en jubileumsprodukt som ni märker med  Norrtälje 400-loggan och på så sätt är en del i stadens firande.

Läs mer här

3. Kreativ tävling - skriv, sjung berätta om Norrtälje

Skriv en dikt, vers, rapp, sång, sketch, kuplett, minne, hejaramsa eller annat om vårt kära Norrtälje och livet här. Humor, allvar, rimmat, satir. Eller har du något som ligger i byrålådan? Skicka in!

Alla åldrar är välkomna att vara med. Vi har två tävlingsgrupper:

1 - upp till och med 19 år
2 - 20 år och äldre

Du har chans att se dem framföras vid evenemangen som stan bjuder på under 2022. Fina priser och evig ära väntar!

Läs mer hur du får med ditt alster här

Kontakta oss!

Har du andra förslag? Tveka inte att höra av dig till oss med tips, idéer och förslag. Och om du redan planerat något så berätta det gärna för oss. Maila oss på 400@norrtalje.se.

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.