Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kungen och drottningen besöker Norrtälje 29 mars och firar stadens 400-årsjubileum

17 januari 2022

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia kommer till Norrtälje stads födelsedag 29 mars och deltar i firandet av stadens 400-årsjubileum.

Söndagen den 20 december, den fjärde söndagen i advent, skickar Kungen och Drottningen en adventshälsning från Drottningholms slott. Kungaparet är fotograferade i Stensalen i sin privata våning på Drottningholm. Den lilla adventsljusstaken framför Kungaparet gjordes av Kronprinsessan som barn.

/Uppdatering 8 mars
Tidigare meddelade vi att det var kungaparet som skulle besöka Norrtälje med anledning av 400-årsjubileumet, men de har fått ändra på sina planer. Läs mer här/

I år är det 400 år sedan Gustav II Adolf gav Norrtälje stadsprivilegier, som undertecknades 29 mars 1622. Tisdagen den 29 mars i år kommer stadens 400-årsdag firas och kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia kommer för att delta i firandet.

– Det är förstås mycket roligt och hedrande att kungaparet kommer och deltar i firandet av Norrtälje stad. Jag ser fram mot att få visa upp vårt vackra Norrtälje för dem och hur mycket som hänt sedan kungaparet besökte oss för 34 år sedan, säger Nils Matsson (M), kommunfullmäktiges ordförande.

Kungaparet kommer göra ett besök i staden tisdagen den 29 mars för att vara med och fira staden och dess invånare. Under besöket kommer kungen och drottningen få se både gamla och nya delar av staden, ta del av historia och nuvarande kultur, och få möjlighet att träffa förtroendevalda, näringslivsföreträdare och stadens invånare.

– Födelsedagen den 29 mars blir en fin del i 400-årsfirandet, och det är mycket hedrande att kungaparet vill delta och uppmärksamma det med oss. Jag tror att deras besök har en positiv inverkan på hela staden och ger oss möjlighet att visa fler utanför Norrtälje vilken fin plats det är och hur mycket både staden och kommunen har att erbjuda, säger Anette Madsen, kommundirektör i Norrtälje.

Fototillfällen är planerade till samtliga besöksmål som kungaparet besöker. Journalister som vill bevaka besöket på plats behöver ackreditering. Hela programmet för kungaparets besök kommer publiceras 1 mars.

Under födelsedagen kommer ett firande för alla invånare att arrangeras under eftermiddagen och kvällen, med start klockan 16.22 och avslut klockan 20.22. Program för detta kommer att publiceras 1 mars.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.