Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tillfällig vaccinationsmottagning mot covid-19

24 november 2021

Regionens vaccinationsmottagning i Norrtälje innerstad flyttar tillfälligt till Norrtälje Sportcentrum den 1 december till den 10 december. Den 30 november finns möjlighet för vaccinering på drop-in-tider i Hallstavik och från och med den 30 november återkommande drop-in-tider i Rimbo.

Kvinna får vaccinationsspruta.

Det har den senaste tiden varit ett hårt bokningstryck på regionens vaccinationsmottagningar, liksom i Norrtälje. Många vill vaccinera sig och flera vaccinationsmottagningar i länets norra delar har stängt, vilket innebär att många länsbor beger sig till Norrtälje för att bli vaccinerade.

Tillfällig vaccinationsmottagning i Norrtälje Sportcentrum

Den 1–10 december kan du vaccinera dig mot covid-19 och säsongsinfluensan i Norrtälje Sportcentrum på Gustaf Adolfs väg 53. Vaccinationsmottagningen håller öppet klockan 12.00–18.00 mellan den 1–5 december och klockan 12.00–17.00 den 6–10 december.

OBS! Personalen på Sportcentrum kan inte hjälpa till med tidsbokning för vaccinering.

Du bokar tid via appen Alltid Öppet eller telefonbokningen som nås via 1177. Du kan också komma på en drop-in-tid, det vill säga utan att behöva boka en tid, när som helst mellan ovanstående klockslag.

Drop-in vaccinationer i Hallstavik och Rimbo

I Hallstavik:

Tisdagen den 30 november går det att vaccinera sig i Hallstavik i Sporthallen på Badhusvägen 3 klockan 14.00–19.00 både mot covid-19 och mot säsongsinfluensan. Det har varit ett stort intresse för de bokningsbara tiderna i Hallstavik och i dagsläget finns endast drop-in-tider kvar. För drop-in går det att komma när som helst under öppettiden och har du fått plats i kön kommer du att få din vaccination.

I Rimbo:

På tisdagar från och med den 30 november är det drop-in för vaccinationer klockan 17.00–20.00 mot covid-19 och säsongsinfluensan i Rimbo Hälsocentral på Västra Stockholmsvägen 18.

Lördag den 11 december har Rimbo Hälsocentral också öppet för vaccinationer mot covid-19 och säsongsinfluensan klockan 09.00–14.30 och det går bra att komma när som helst mellan dessa klockslag

Påfyllnadsdos – dos 3 mot covid-19 - erbjuds personer födda 1956 eller tidigare

Folkhälsomyndigheten rekommenderar i vilken ordning personer ska erbjudas en påfyllnadsdos. Det innebär att äldre ska få sin påfyllnadsdos först. Det ska gå minst fem månader mellan den andra dosen och påfyllnadsdosen om du är född 1956 eller tidigare. När vaccinationstäckningen är god för dos 3 i denna stora grupp kommer regionenen successivt att släppa på andra grupper enligt Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning. Se mer information under länkar och information nedan.

– Det är mycket angeläget att snabbt och effektivt kunna erbjuda vaccination, både dos 1, dos 2 och påfyllnadsdosen. Då minskar vi smittspridningen och belastningen  på vården och omsorgen – varje stick räknas, säger Maria Johansson, förbundsdirektör för Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje som ansvarar för att samordna det lokala vaccinationsarbetet utifrån regionens planering.

Så här gör du för att vaccinera dig mot covid-19

  • Du kan boka tid på en vaccinationsmottagning genom att ringa telefonbokningen på 08-428 429 30. Telefonbokningen finns på tio olika språk, se under länkar och information nedan. För närvarande är det många som vill vaccinera sig, vilket innebär att det kan vara lång väntetid att komma fram till telefonbokningstjänsten och svårt att få en bokad tid.
  • Du kan boka tid via appen Alltid öppet.
  • Du kan också besöka en drop-in-mottagning, det vill säga en mottagning där man kan vaccinera sig utan att boka tid eller en vaccinationsbuss där du också kan komma på drop-in. Se länk under länkar och information.

Länkar och information

Folkhälsomyndigheten rekommenderar i vilken ordning personer ska erbjudas en tredje dos vaccin. Det innebär att de äldre ska få sin påfyllnadsdos först.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.