Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Program för Arkivens dag 2021

8 november 2021

Ta del av Norrtälje kommuns spännande historia på Arkivens dag den 13 november på Norrtälje stadsbibliotek. Årets tema är Röster i arkiven.

Gammal bild från Norrtälje

Arkivens dag är en årligen återkommande dag som syftar till att få fler att upptäcka arkivens rika och spännande innehåll. Arkivens dag sker alltid den andra lördagen i november, vilket blir den 13 november 2021.

I år blir Arkivens dag delvis ett fysiskt arrangemang och flera aktiviteter kommer anordnas på Norrtälje stadsbibliotek. För den som inte kan delta fysiskt så finns det möjlighet att ta del av ett axplock från arkiven på norrtalje.se/arkivensdag2021

Dagens program

Mellan klockan 12-14 sker flera intressanta föreläsningar på temat Röster i arkiven. Här är dagens program på Norrtälje stadsbibliotek: 

Rösträttskvinnorna
Föreläsning av Margareta Språng, kl 12.00

2021 är det 100 år sedan både kvinnor och män för första gången fick rösta i val till riksdagen. Demokratin i Sverige på nationell nivå fyller också 100 år.

Norrtälje stadsarkiv uppmärksammar hur det politiska arbetet såg ut för kvinnor på en lokal nivå i Norrtälje genom ett föredrag av Margareta Språng, verksamhetsansvarig, BalticFem klockan 12.00 på stadsbiblioteket.

Det sitter i väggarna – ett gårdsarkiv berättar.
Föreläsning av Urban Johansson, klockan 13.15

Historikern och arkivarien Urban Johansson kommer till Norrtälje stadsbibliotek och berättar på temat ”De sitter i väggarna – ett gårdsarkiv berättar”.

Släktforskning – prova på

Under Arkivens dag finns det möjlighet att prova på släktforskning i databaser på stadsbiblioteket. Norrtälje släktforskarförening är på plats och hjälper till.

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.