Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Norrtälje kommuns trygghetsarbete lyfts som förebild av Länsstyrelsen

8 oktober 2021

Länsstyrelsen har tagit fram en rapport som visar på Norrtälje kommun har kommit långt i det främjande och förebyggande arbetet för att stärka barn och föräldrar.

BILDARKIVET.se, +46 (0)18 490 11 70, info@bildarkivet.se

Trygg i Norrtälje kommun, TiNK  fungerar som en samverkansmotor i arbetet framåt för ett tryggare, starkare och hälsosammare Norrtälje kommun där fokus är på det tidigt främjande och förebyggande arbetet.  Arbetet har ett tydligt invånarperspektiv och utförs i bred samverkan.

Hela trygghetsarbetet i kommun är omfattande och utförs inom flera områden som föräldraskapsstöd, psykisk hälsa och ohälsa, en tryggare skola, tidigt främjande arbeta för att motverka bruk av alkohol, narkotika, doping och tobak . Tillsammans med flera olika samverkanspartners bland annat polisen och skolan arbetar vi för att stärka tryggheten i offentlig miljö, motverka vardagsbrott och våld i nära relationer.

I Norrtälje kommun erbjuds stöd till föräldrar i olika former. Genom att fokusera på tidiga främjande och förebyggande insatser så kan samhället spara mångmiljonbelopp. Bred samverkan, bred involvering, bra styrdokument, upparbetade samverkansplattformar och uttalat mandat från alla politiker är en stor framgångsfaktor.

– Vi är väldigt stolta över att vi har ett brett utbud av föräldraskapsstöd som är riktat till alla på generell och universell nivå. Vi välkomnar andra kommuner att komma på studiebesök hos oss och vi samverkar även med andra kommuner i hela Sverige genom nätverksmöten där vi tar del av varandras erfarenheter och kunskap, säger Eva Paulsén, samordnare för föräldraskapsstöd.

Länsstyrelsen har anordnat en konferens runt samverkan för att uppmärksamma kommuners arbete med detta och Norrtälje kommuns arbetssätt och resultat lyfts nu upp som exempel för andra kommuner.

– Länsstyrelsen får ofta frågor hur andra kommuner kan ta del av vårt arbete kring förebyggande och främjande insatser, säger Eva Elelid, samordnare för föräldraskapsstöd.

Hör Eva och Eva berätta mer om Norrtälje kommuns arbete i filmen som Länsstyrelsen tagit fram. Du hittar den här hos Länsstyrelsen.

– Vi är otroligt glada och stolta över att Länsstyrelsen lyfter fram arbetet som görs i Norrtälje kommun.

Vill du veta om hur vi jobbar med föräldrastödjande arbete så kan du göra det här.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.