Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kända namn på Rimbo kulturscen i höst

1 oktober 2021

Äntligen kan Rimbo kulturscen bjuda in allmänheten till stora och spännande föreställningar. I november kommer exempelvis de folkkära personligheterna Özz Nûjen och Marianne Mörck att inta scenen.

Bilden är ett montage

Bilden är ett montage

Özz Nûjen, en av Sveriges mest uppskattade komiker, gör sin föreställning ”Laika med Özz Nûjen” på Rimbo kulturscen den 22 november. Med både humor och allvar predikar han om samhällets brister och ger röst åt de som inte annars får utrymme att höras.

– Det här blir en föreställning där man kommer att få skratta. För kan man skratta åt eländet, ja då kan man också ta tag i eländet och lösa det, säger Özz Nûjen.

Marianne Mörck i ”Britt-Marie var här”

Bara några dagar efter Özz Nûjens föreställning står Marianne Mörck på samma scen. Hon är aktuell med rollen som ”Britt-Marie”, i dramatiseringen av Fredrik Backmans roman ”Britt-Marie var här”. Rimbo är ett av stoppen på Sverigeturnén.

– Vi är så glada att kunna presentera både Marianne Mörck och Özz Nûjen på vår nya fina scen. Jag kan verkligen rekommendera alla som vill ha en rolig kväll att gå och se någon av de här uppskattade föreställningarna, säger Hanna Lundmark, kultursekreterare på kultur- och fritidskontoret.

Fredrik Backman är författaren bakom succén ”En man som heter Ove” som både filmatiserats och dramatiserats tidigare. ”Britt-Marie var här” är en hyllning till livet som med humor och värme uppmanar publiken att gå ut från salongen och ta tillvara på allt som är oss kärt.

Biljetterna till de båda föreställningarna finns att köpa via Visit Roslagen.

Jul-evenemang i december

Under december månad kommer Rimbo kulturscen att fyllas av evenemang för att uppnå maximal julstämning. Det blir allt från operateater för de yngsta till stand-up och svängiga konserter. Bland annat blir det julkonsert med Bengan Janson, Tina Ahlin och Roslagens Vokalensemble.

Ny samlad plats för evenemang

På norrtalje.se/evenemang samlar vi aktuella evenemang som anordnas av oss, föreningar eller turistnäringen i Norrtälje kommun. Där hittar du detaljerad information om evenemangen och särskilt utpekat är evenemang som riktar sig till barn och unga. Du som besökare kan enkelt navigera och ställa in sökfilter i evenemangskalendern för att hitta föreställningar och händelser som passar just dig och dina intressen.

Flytt av kulturinformation

Från och med den 1 oktober byter bland annat museer, hembygdsgårdar, Norrtälje konsthall och Roslagens kulturskola digitalt hemvist, och hittas nu på norrtalje.se/kultur.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.