Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

365 dagar till kommunalvalet – häng med från början

11 september 2021

Det är ett år till valet. Häng med oss under året, och lär dig mer om hur kommunal demokrati fungerar.

Nu är det ett år kvar till valet 2022. Val till riksdagen, regionval och kommunalval kommer att ske söndagen den 11 september. Fram till valdagen kommer vi på Norrtälje kommun arbeta för att öka kunskapen om lokaldemokrati och om hur den demokratiska processen fungerar.

Följ hela vägen från beredning till beslut

Det mesta är ju mycket roligare att följa om man har ett något sånär grepp om uttrycken. Det här gäller självklart också politik, och vi kommer att reda ut ord och begrepp samt berätta om hur den politiska processen i vår kommun fungerar.

Här är några exempel:

  • Lär dig mer om hur nämnderna arbetar.

  • Följ ett beslut från start till mål. Hur blir ett förslag verklighet? Vilken nämnd bestämmer?.

Vi har också ambitionen att publicera en ordlista med typiska ”politikord” och du kommer att få veta varför språket inom politiken är så standardiserat.

Ingen partipolitik

Vi kommer inte att avhandla innehållet i politiken eller de politiska besluten. Vi kommer bara att ta upp hur den demokratiska processen fungerar. Ju närmare valet vi kommer, desto mer kommer vi att prata om hur det funkar med rösträkning, vallokaler – och hur DU kan hjälpa till.

Häng med! Du kommer att vara en fena på att förstå den kommunalpolitiska processen när det är dags för val om 365 dagar.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.