Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kommunen håller fast vid restriktiv hållning

15 juli 2021

Från och med den 15 juli slopas och ändras flera av de nationella restriktionerna. Norrtälje kommun fortsätter på den inslagna vägen med restriktiv hållning, allt för att hålla smittspridningen på en fortsatt låg nivå.

Norrtälje kommun öppnar nu upp för fler bokningsbara tider på Norrtälje badhus, samt fler platser på simskolor. Det är den största förändringen inom kultur- och fritidsverksamheten som äger rum, i och med att regeringen nu ändrar och slopar vissa nationella riktlinjer.

Även fortsättningsvis hålls övriga omklädningsrum stängda, liksom bastuavdelningarna på badhusen.

– Vi väljer att ha en fortsatt restriktiv hållning, och hoppas att det kan bidra till att vi har en fortsatt låg smittspridning i kommunen, säger Jessica Constantinou, avdelningschef för bad och idrott i Norrtälje kommun.

Hallstaviks utomhusbad har sedan tidigare ett maxantal på 250 besökare, och den siffran kommer att ligga kvar. Även kommunens trängselvärdar kommer att fortsätta jobba i sommar, för att bidra till att minska trängseln på utvalda platser.

– Det är extra viktigt just nu att påminna om att vi har ett fortsatt ansvar att hålla i och hålla ut, och att hålla avstånd. Vi kanske får kritik för att vi väljer att vara restriktiva, men vi behöver fortsätta jobba för att hålla nere smittspridningen, fortsätter Jessica Constantinou.

För restaurangernas del kom den stora förändringen redan den 1 juli, då bland annat antalet besökare per sällskap ökade från fyra till åtta.

 Det innebär att restaurangägarna har ett ansvar att se till att borden har en meters avstånd till varandra, och att det inte uppstår trängsel.

– Vi har regelbunden kontakt med restaurangägarna och vi hjälper till där det behövs, men jag upplever att de har bra koll på läget och är noga med att se till att gästerna kan hålla avstånd, säger Benjamin Råd Vaher, näringslivs- och etableringschef på Norrtälje kommun.

För butiksägarna blir förändringen större: här slopas maxantalet kunder per butik, som tidigare baserades på ekvationen att varje kund skulle ha tio kvadratmeter till sitt förfogande.

Här hittar du de samlade restriktionerna och senaste nytt om pandemiläget 

Här hittar du mer information om kommunens pandemihantering 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.