Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vaccinationsstatus 4 juni: 23 procent nu färdigvaccinerade

4 juni 2021

– Det är glädjande att se att allt fler vaccineras. Nu har 23 procent av Norrtäljeborna fått sina båda vaccindoser. Drygt 90 procent av de som är över 65 år har också fått minst 1 vaccindos och här ligger Norrtälje högst bland regionens kommuner och stadsdelar, säger Maria Johansson, förbundsdirektör på Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON).

Vaccination

Vaccinationsläget i Norrtälje kommun för vecka 21 enligt Folkhälsomyndighetens statistik (personer 18 år och äldre):

Andel som fått dos 1

58, 4 procent – 30 368 personer

Andel färdigvaccinerade

23 procent – 11 983 personer

Nu går det att boka vaccination i Hallstavik till 13 juni

Regionens vaccinationsmottagning i Norrtälje innerstad har ett högt bokningstryck. Nu är bokningen öppen för vaccinationer av personer födda 1981 eller tidigare. Regionen styr tidplanen när vaccinationerna öppnas för nya åldersgrupper. Aktuell information finns alltid på 1177.se.


Den 6 juni erbjuds tillfälliga vaccinationer i Sparbankshallen i Rimbo och den 13 juni i Sporthallen i Hallstavik. Bokning sker via appen Alltid Öppet eller via telefonbokningstjänsten på flera olika språk. All information finns på 1177.se.

– Bokningen till Hallstavik öppnade i går och här finns tider för både dos 1 och dos 2. Den här veckan öppnade regionen en ny vaccinationsmottagning i Åkersberga och inom kort öppnas också en vaccinationsmottagning i Vallentuna, säger Anna Gutberg, vd för Prosalus som driver regionens vaccinationsmottagning i Norrtälje.

Vaccination bidrar till minskad smittspridning

Den här veckan är 32 personer i Norrtälje bekräftat smittade av covid-19, en minskning med 61 procent sedan föregående vecka (83 personer). Antalet covid-patienter vid Norrtälje sjukhus minskar, men fortsatt har intensivvården en hög belastning. Inom omsorgsverksamheterna i kommunen är i dagsläget en person bekräftat smittad och en misstänkt smittad.

– Vaccinet skyddar dig själv och andra från att bli allvarligt sjuka eller dö av covid-19. Vaccinera dig när det är din tur och följ de viktiga råden om att hålla avstånd – även ute, testa dig vid symtom och stanna hemma om du känner dig sjuk. Tillsammans kan vi bromsa pandemin, säger Maria Johansson.

Planera din vaccination i sommar

Regionen rekommenderar alla att planera för sin vaccination och att vaccinera sig i sin hemmaregion i sommar. Vaccinet mot covid-19 fördelas efter befolkningen och därför är det viktigt att vaccinera sig i den region där man är folkbokförd.

Läs mer om vikten av att planera sin vaccination i sommar på sll.se

Mer information:

Status faser och prioriteringsgrupper i Norrtälje kommun

Vaccination av dos 2 – så här bokar du och rekommenderade dosintervall på 1177.se

Information om vaccination på 1177.se - information finns på olika språk


Telefonbokningstjänst på flera olika språk

Frågor och svar om vaccination på Folkhälsomyndighetens webbplats

Om Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON)

Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON) är en självständig myndighet med två medlemmar - Region Stockholm och Norrtälje kommun - som ansvarar för en sammanhållen vård och omsorg till invånarna i Norrtälje kommun. Uppdraget omfattar myndighetsutövning till äldre personer och personer med funktionsnedsättning samt beställarstyrning av hälso-, sjukvård och omsorg. KSON ansvarar även för ägarstyrning av det helägda Tiohundra AB.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.