Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Årets skolavslutningar, studenten och sommarlov

9 juni 2021

I år är ingen vanlig sommar och skolavslutningar, student och sommarlov kommer inte se ut som vi är vana vid. Men istället för att ställa in, ställer vi om.

Glad barn klättrar i träd.

Studenten 2021

Studenten på Rodengymnasiet kommer i år att firas under två dagar. Den 10 och 11 juni kommer avgångsklasserna att ha sitt utspring med mingel. Studentfirandet är utlagt på två dagar eftersom våra blivande studenter vill kunna dela upplevelsen från utspringet med sina vårdnadshavare och familj. Varje student kommer kunna ha två stycken vårdnadshavare/familjemedlemmar vid utspringet. Skolledningen kommer att gå ut med mer detaljerade beskrivningar för hur utspringet skall gå till utifrån FHM:s rekommendationer.

All information om tider och annat kring studenten hittar du här på kommunens hemsida.

Skolavslutningar sker på olika ställen i kommunen

Även i år ser skolavslutningar lite annorlunda ut. Här listar vi hur de olika orterna kommer genomföra sina skolavslutningar. Skolavslutningarna sker den 11 juni.

Rimbo

Fritidsgården Punkten kommer ha öppet mellan 14-23 den 11 juni.
Det kommer vara bokningsbara tider och tiderna läggs ut på sociala medier. Här hittar du all information om fritidsgården Punkten och även länkar till deras sociala medier.
Denna dag bjuds det på mjukglass, sockervadd, slush samt korv med bröd. Om vädret tillåter, kommer både utomhus- och inomhusverksamhet hållas.

Norrtälje

Fritidsgården Brännäsgården kommer ha öppet torsdag 10 juni 14-21.30 och fredag 11 juni 14-23.30.
Torsdagen den 10 juni sker enligt följande:
14-17 i magasinet och parken (uppdelat), 18-21 grilla och hänga på gården uppdelat med fika och aktiviteter.
Fredagen den 11 juni sker enligt följande:
14-17 i magasinet och parken (uppdelat), 18-23 grilla och hänga på gården uppdelat med fika och aktiviteter.

Det kommer vara bokningsbara tider med ett visst antal besökare och tiderna läggs ut på sociala medier. Här hittar du all information om fritidsgården Brännäsgården och även länkar till deras sociala medier.

Hallstavik

Fritidsgården Gallerian kommer hålla till i aktivitetsparken mellan 18-23 den 11 juni. Det kommer vara ”grill and chill” tema där det erbjuds en 5-kamp och varje deltagare kommer också erbjudas hamburgare med tillbehör.

Om vädret inte skulle tillåta detta så flyttas verksamheten in till Gallerian.

Begränsat antal platser och bokning sker via Instagram. Här hittar du all information om fritidsgården Gallerian och även länkar till deras sociala medier. 

Walkabout

Den traditionsenliga walkabouten kommer i år att ske på ett annorlunda sätt. 

Walkabouten 2021 är en samverkan mellan Trygg i Norrtälje kommun, Idrott utan gränser, polisen, föreningar och företag.

De som deltar i Walkabouten får motion, frisk luft, får tänka till och besvara frågor. Deltagarna är också en viktig del i vårt gemensamma arbete med att skapa trygghet utomhus våra invånare – stora som små.

I år kommer Walkabouten se lite annorlunda ut:

1. Ladda ner appen Tipsrundan.

2. Se till att telefon har platstjänster påslaget då rundan är GPS-kopplad.

3. Slå in kod YTY306 eller använd QR-koden här nedan. 

4. Ange namn och kontaktuppgifter som användare när du startar, så vi kan kontakta dig om du har vunnit. 

5. Tryck på den frågan du vill gå till i appen. Appen kommer då visa hur många meter det är till frågan. När du är inom 10 meter från frågan, kommer frågan upp i appen. Du kan ta frågorna i vilken ordning du vill. 

Sommarlovet

Under sommaren så fortsätter vi det viktiga förebyggande arbetet kring våra barn och ungdomar, även när skolan har stängt. Det finns många aktörer för våra barn och ungdomar – tillsammans med dig som förälder. Vi vet att antalet barn och unga som möter sommaren med en klump i magen är tyvärr alldeles för många.  

Det finns platser i vår kommun där ofta ungdomar samlas, tex våra busstationer, skateparkerna, badplatser, våra skolgårdar och på nätet.  Här kan det vara bra att ha lite extra koll och vi hoppas att vi tillsammans denna sommar kan göra det lite bättre och tryggare så att det blir så bra som möjligt för våra ungdomar.  

Sommarlovsaktiviteter

De aktiviteter kommunen anordnar under loven heter Mitt lov. Det är kostnadsfria aktiviteter för att skapa en meningsfull fritid för barn och unga i Norrtälje kommun. Detta finns på kommunens hemsida, Facebook och Instagram.

 Här hittar du all information.

Övrig information

Vi har samlat all information om studenten, skolavslutningarna och sommarlovet här, på kommunens hemsida.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.