Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bron Havslänken mellan Norrtälje Hamn och Societetsparken invigd

21 maj 2021

Under fredagens regn invigdes bron Havslänken, som binder samman den nya stadsdelen Norrtälje Hamn med Societetsparken och därmed blir en del av stråket mellan norra och södra delen av Norrtälje stad.

Kommunstyrelsens ordförande Bino Drummond (M) ser i regnet att Havslänken knyter Norrtäljes delar närmare varandra.

Med den nya stadsdelen Norrtälje Hamns ökande befolkning ökar också behovet av bra förbindelser inom den växande stadskärnan och mellan de olika rekreationsområdena i området. Under fredagen invigdes den nya bron Havslänken, som nu binder samman Norrtälje Hamn och Societetsparken och därmed ytterligare ökar möjligheterna för allmänheten att ta sig mellan boende, parker, rekreationsmöjligheter, butiker och restauranger på ett bra, snabbt och säkert sätt.

– Bron fyller en egen funktion genom att man ta sig mellan ett par av stadens paradområden utan att omges av genomfartstrafik samt att de bortre delarna av bostadsområdet annars hade närmare en kilometer för att ta sig till parken, säger kommunstyrelsens ordförande Bino Drummond (M). Att byggherrarna i området finansierat bron ger kommuninvånarna även fördelen av en bra och trygg länk mellan de norra och södra delarna av staden utan att det kostat av deras skattepengar.

 

Bron blir en del av stråket mellan norra och södra delen av Norrtälje stad och den gör att det går snabbare att nå flera platser i park- och hamnmiljön, vilket medför ökade flöden av människor och en ökad upplevelse av trygghet i området.

– Det är viktigt att Norrtälje Hamn blir en plats för alla och bron är en viktig del av det. Stråket som bildas ger mer liv och rörelse, samtidigt som det knyter ihop staden genom att det blir naturligare att röra sig mellan olika områden, så det är väldigt roligt att få vara en del av att det har genomförts, säger oppositionsrådet Ulrika Falk (S).

Ur företagssynpunkt ger Havslänkens sammankoppling mellan olika områden också ökad en kundbas för verksamheter och restauranger samt binder ihop för evenemang och shopping.

– Det här kommer att bli ett av de mest frekventa gångstråk vi har i Norrtälje stad de närmaste tio åren och det kommer att öka när etapp 3 i Norrtälje Hamn blir klart, säger kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Anders Olander (C). Redan 2003 fanns bron med i förslag och planer inför områdets framtid och jag är väldigt glad över att vi är här idag, med denna länk till den fantastiska Societetsparken från det nya bostadsområdet.

Ändring 2021-06-04 - tillsvidare ingen öppning av bron

Tills vidare ingen planerad öppning av bron. Mer information kommer.

 

Varför skriver vi det här?

Mål och budget 2021.

  • Målområde 6, sida 15: Norrtälje kommun ska vara en sammanhållen och företagsvänlig kommun – där människor utvecklas och entreprenörskap uppmuntras.
  • Målområde 7, sida 16: Norrtälje kommun ska vara en inkluderande kommun – som främjar människors livskvalitet, egenmakt och egenförsörjning.
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.