Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vaccinationen igång för 75-plussarna – regionens bokningsbrev snart i brevlådan

1 april 2021

Vaccinationerna av kommunens cirka 4 000 personer som är födda 1942 – 1946 har inletts. Region Stockholms bokningsbrev med erbjudandet om vaccination kommer i dagarna hem i brevlådan till dig som är född 1942 – 1946.

Ett fotomontage med en hand i plasthandskar till vänster, som håller i en vaccindos. Till höger är informationsbrev och tidningsannons från Region Stockholm och 1177 inklippta. Budskapet på annonsen är "75 år eller äldre? Äntligen din tur att vaccinera dig."

Det här gäller för tidbokning av vaccination för dig som är född 1942 – 1946:

  • Om du är listad hos Citikliniken Norrtälje, Husläkarna Rimbo-Edsbro, Norrtälje Hälsocentral eller Rimbo Hälsocentral: Då blir du kontaktad av din vårdcentral för tidbokning och behöver alltså inte själv ta kontakt för att boka tid för vaccination.

  • Om du är listad hos någon av Tiohundras vårdcentraler (Bergshamra, Blidö, Hallstavik, Norrtälje norra, Norrtälje södra eller Väddö): Då ringer du själv ett gemensamt bokningsnummer och bokar tid för vaccination. Bokningen öppnar tisdag den 6 april. Tider och telefonnummer står i det brev som nu kommer hem i brevlådan.

  • Om du bor i Norrtälje kommun och inte är listad på någon vårdcentral kan du kontakta valfri vårdcentral i kommunen för vaccination.

Begränsat antal tider att boka vid fyra vaccinationsmottagningar i Stockholm

Det finns ytterligare en möjlighet att boka vaccination också för invånare i Norrtälje.

Region Stockholm ställer om fyra vaccinationsmottagningar som tidigare vaccinerat personal till att vaccinera både 80-plus och 75-plus. Det innebär att det finns ett begränsat antal tider att boka för vaccination på mottagningarna på Sabbatsberg och KUL vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Även Vaccin Direkt har öppnat vaccinationsmottagningar i Täby kommunhus och i Stockholmsmässan, Älvsjö.

OBS! Antalet tider är begränsade och bokning sker med appen Alltid Öppet via 1177.se.

Se upp för bedragare

Det finns fall av försök till bedrägeri där personer säger att de är från 1177 Vårdguiden. Vaccinationen är kostnadsfri och din vårdkontakt ber dig aldrig lämna ut bankuppgifter eller att legitimera dig via BankID.

Mer information

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.