Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Markanvisningstävling i Norrtälje Hamn för bostäder och hotell

29 april 2021

I maj 2021 kommer den första markanvisningstävlingen för kvarteret närmast Hamnplan i Norrtälje Hamn att utlysas. Här får byggaktörer får vara med och tävla om att ta fram det bästa förslaget för att uppfylla kommunens intentioner för kvarteren intill det som kommer att bli Norrtäljes största torg.

I den yttre delen av hamnen vill kommunen se ett kvarter med hotell, konferens, bostäder och flera andra verksamheter i ett spännande koncept med hög ambition gällande gestaltning och hållbarhet, som gör platsen till en publik nod i staden.

Norrtälje kommun kommer att bjuda in till intresseanmälan för prekvalificering för deltagande i markanvisningstävlingen i Norrtälje Hamn. Markanvisningen kommer att ske i flera steg med utgångspunkt i en intresseanmälan, där 2-3 intressenter väljs ut för vidare markanvisningsprocess.

Inriktningen för markanvisningen avseende kvarter 9AB är:

  • Hotell med konferens och med möjlighet till kultur/kulturevenemang
  • Övriga lämpliga funktioner som kan kombineras med ovan, bland annat kontorslokaler
  • Lokaler i bottenplan för centrumverksamhet – butiker, handel, restaurang och dylikt
  • Bostäder med fri upplåtelseform
  • Minst 16 000 kvm ljus BTA (Bruttoarea)

Preliminärt datum för annonsering av markanvisningen är den 5 maj 2021 och kommer att annonseras på kommunens hemsida.

Norrtälje Hamn

Visionen för Norrtälje Hamn är ”En levande stadsdel för barn, båtar och bad” och anger inriktningen för vilken typ av stadsdel som skapas.

 

Norrtälje Hamn blir en levande stadsdel med dynamik, puls och hjärta och en mångfald av människor, aktiviteter och trevliga platser. Här ska boende känna sig trygga och besökare välkomna. Här skapas Norrtäljes nya mötesplats, med allt från parker, torg, bryggor och badplats till ytor för handel, rekreation, service och kultur. Här byggs cirka 2 000 nya bostäder för närmare 5 000 människor och ungefär 10 000 kvadratmeter verksamhetslokaler i 20 kvarter precis vid vattnet.

Klicka här för att läsa mer om Norrtälje Hamn.

Varför skriver vi det här?

Mål och budget 2021-2023.

Målområde 6: Norrtälje kommun ska vara en sammanhållen och företagsvänlig kommun – där människor utvecklas och entreprenörskap uppmuntras.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.