Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hela Bålbroskolan stängs för att hindra smittspridning

29 april 2021

Hela Bålbroskolan stängs en vecka för att hindra smittspridning. Stängningen gäller från fredag 30 april och eleverna är välkomna tillbaka måndag 10 maj.

Arkivbild: Bålbroskolan. (Bilden är tagen vid första skoldagen, vårterminen 2020.)

Under perioden 19 till 23 april (vecka 17) upptäcktes en stor smittspridning av covid-19 i Bålbroskolans årskurs 1, och därför stängdes verksamheten för den åldersgruppen från tisdagen den 27 april till och med den 30 april.

Men smittspridningen ser nu ut att finnas i fler årskurser. Smittskydd Stockholms smittskyddsläkare har därför rekommenderat Norrtälje kommun som huvudman att tillfälligt stänga verksamheten för elever vid Bålbroskolan, för att bryta smittkedjorna på skolan.

Hela skolan tillfälligt stängd

Därför har barn- och utbildningskontorets förvaltningsdirektör Jenny Nordström beslutat att tillfälligt stänga hela Bålbroskolan från och med fredag den 30 april fram till och med söndag den 9 maj.

Eleverna är välkomna tillbaka till Bålbroskolan måndag den 10 maj.

Beslutet är taget på delegation i samråd med barn- och skolnämndens ordförande. Stängningen görs med stöd av förordning 2020:115 som säger att en huvudman efter samråd med smittskyddsläkare får hålla en skolenhet stängd eller delvis stängd som en åtgärd för att motverka spridning av det virus som orsakar covid-19.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.