Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Havstornet i Norrtälje Hamn klart för inflytt

22 april 2021

Den för inte så länge sedan ödsliga hamnen i Norrtälje tar nu ytterligare ett kliv mot att bli en ny och fin stadsdel. Under april påbörjas inflyttningen i det nu färdiga kvarter 6, Havstornet, och Norrtälje Hamn fortsätter att utvecklas till att bli en ny mötesplats i den växande stadskärnan.

Foto: Hans Logren

Inflyttningen i det 23 våningar och 69 meter höga Havstornet i Norrtälje Hamn är igång och den nya stadsdelen tar ytterligare form, med utsikt över Norrtäljeviken, som en del av den nya stadskärnan som binds ihop med den äldre och dess karaktäristiska miljö och charm.

– Vi vill skapa en miljö med liv och rörelse i den nya stadsdelen, både för verksamheter och för de boende, säger kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Anders Olander (C). Det blir ungefär 2 000 bostäder i hela området och runt 10 000 kvadratmeter verksamhetslokaler, vilket ger goda utvecklingsmöjligheter för näringslivet och ett omväxlande utbud av aktiviteter för boende och besökare i området.

Bostadsområdet Norrtälje Hamn har nära till naturen och det finns möjlighet att ha båt utanför dörren, samtidigt som det ligger centralt i Norrtälje stad och har pendlingsavstånd till storstaden. Huset Havstornet är byggt direkt på kajen, ungefär 15 meter från vattnet och med en fantastisk skärgård som utsikt.

– Det är många som längtat mycket efter att få flytta in i sitt nya boende och det märks, säger Anna Rensvik på Index Residence, som koordinerar inflyttningen. Visionen med Havstornet är att ta tillvara på Norrtäljes fina placering och bygga ett hus med kombinationen av modernt stadsboende och det sköna skärgårdslivet. Under sommaren öppnar också en Work Lounge i Havstornet för den som behöver ett kontor under några timmar om dagen eller veckan.

I slutet av maj invigs även bron Havslänken, som kopplar samman Norrtälje Hamn med Societetsparken. Bron blir en del av stråket mellan norra och södra delen av Norrtälje stad och den gör att det går snabbare att nå flera platser i park- och hamnmiljön, vilket medför ökade flöden av människor och en ökad upplevelse av trygghet i området.

Norrtälje Hamn växer fram till en levande stadsdel för barn, båtar och bad, där vi skapar Norrtäljes nya mötesplats med allt från parker och torg till bryggor och stränder samt bostäder för närmare 5 000 människor.

Klicka här för att läsa mer om Norrtälje Hamn.

Varför skriver vi det här?

Mål och budget 2021-2023.

  • Målområde 3: Norrtälje kommun ska ha en innovativ och serviceinriktad kommunal organisation – som sätter invånaren först.
  • Målområde 6: Norrtälje kommun ska vara en sammanhållen och företagsvänlig kommun – där människor utvecklas och entreprenörskap uppmuntras.
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.