Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kvalitets- och hållbarhetsprogram för Övre Bryggårdsgärdet

23 februari 2021

Kommunen har antagit ett kvalitets- och hållbarhetsprogram för utvecklingen av stadsdelen Övre Bryggårdsgärdet.

Illustration över Övre Bryggårdsgärdet .

Programmet antogs av Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (SBU) den 20 januari. Programmet är ett strategiskt styrdokument för utvecklingen inom både kvartersmark och allmän plats.

54 hållbarhetsmål samt åtgärder

Programmet bygger på visionen ”De gröna, lekfulla kvarteren i Norrtälje stad” och omfattar 54 hållbarhetsmål samt åtgärder för att nå dem, visar stadsstruktur och funktioner samt sätter gestaltningsprinciper som ska gälla för kvarteren samt för de offentliga rummen som gator, parker och torg.

 — Att vi nu har ett antaget kvalitets- och hållbarhetsprogram är en viktig milstolpe i utvecklingen av Övre Bryggårdsgärdet. Programmet är vår vägbeskrivning i allt arbete i projektet och gör det tydligt och förutsebart för alla aktörer vad som förväntas. Med programmet blir det också lätt berätta för alla intresserade om områdets framtid, säger Carolina Sahlén, projektledare för hållbar stadsutveckling.

Minst 1500 bostäder

Stadsdelen Övre Bryggårdsgärdet ligger centralt i Norrtälje stad och kommer att utvecklas successivt under en 15-årsperiod och beräknas komma att innehålla minst 1500 bostäder samt viktiga samhällsfunktioner som skola, förskolor, äldreboenden och lokal service. Det finns även vissa mer osäkra utvecklingsområden som också skisseras i programmet. Om dessa skulle genomföras kan det till slut bli runt 2000 bostäder i stadsdelen.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.