Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Högstadieskolorna och gymnasiet inför fjärr- och distansundervisning veckan efter sportlovet

24 februari 2021

Alla högstadieelever i kommunala högstadieskolor och elever på Rodengymnasiet får full fjärr- och distansundervisning veckan efter sportlovet, 8 – 12 mars för att bryta eventuella smittkedjor som kan uppkomma i samband med lovet.

ung tjej med hörlurar pluggar i kök

Region Stockholm och Smittskydd Stockholm har rekommenderat alla kommunala huvudmän i regionen att under vecka 10 bedriva undervisning genom fjärr- och distansstudier på heltid för att bryta eventuella smittkedjor som kan uppkomma under sportlovet vecka 9.

– Förra årets sportlov väcker mörka minnen. Det var i samband med sportlovet som spridningen av viruset snabbt ökade. Just nu står utvecklingen och väger. Det är därför självklart för oss att göra vad vi kan och övergå till distansundervisning veckan efter sportlovet, men allra helst önskar jag att våra kommuninvånare stannar hemma på sportlovet och undviker onödiga resor, säger Robert Beronius (L), ordförande i barn- och skolnämnden.

Barn- och utbildningskontorets förvaltningsdirektör har därför (på delegation) beslutat att alla elever i årskurs 7, 8 och 9 i Norrtäljes kommunala högstadieskolor ska följa dessa rekommendationer i förebyggande syfte. Även utbildningsnämndens arbetsutskott har beslutat att Rodengymnasiets elever ska följa dessa rekommendationer i förebyggande syfte. Undantag gäller för resursklasser, grundsärskolan och gymnasiesärskolan. Enligt den regionala rekommendationen kan undantag göras för vissa praktiska moment, examina och för särskilt utsatta elever.

– Det har varit många svåra beslut att ta, även det här. Vi vet att utbildningen för våra gymnasieelever fungera bäst i skolmiljö, men jag har stort förtroende för våra lärare att de gör sitt bästa för att eleverna ska nå sina mål, säger Patrik Dahl (C), ordförande i utbildningsnämnden.

Därför kommer alla elever i kommunens högstadieskolor och på Rodengymnasiet få fjärr- och distansundervisning veckan under vecka 10, 8 – 12 mars för att bryta eventuella smittkedjor som kan uppkomma i samband med lovet.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.