Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Besöksnäringsstrategi för Roslagen stärker destinationsutveckling

23 februari 2021

Under våren 2021 ska en ny besöksnäringsstrategi för Roslagen att tas fram. Den ska kunna fungera som en röd tråd i den gemensamma destinationsutvecklingen för besöksnäringen och för de tre kommunerna Norrtälje, Östhammar och Österåker.

Bilder tagna för Norrtälje kommun.

En långsiktig besöksnäringsstrategi för Roslagen är en förutsättning för det starka samarbete som eftersträvas.

Vill du engagera dig i Roslagens framtid som besöksdestination? Då kan du ge din bild av Roslagens möjligheter som besöksdestination genom en enkät.

Enkät om Roslagens framtid som besöksdestination

Det finns flera goda skäl till varför Roslagen behöver planera inför framtiden. Ett sådant är att människors resmönster är i förändring, inte minst i kölvattnet efter den pågående pandemin. Ett annat är att hållbarhet sätts allt mer i fokus för våra företag och lokalsamhällen. För att klara förändringsresan behöver vi jobba tillsammans över kommungränserna och vi behöver ta tillvara de unika resurser som Roslagen besitter.

Destinationsråd ska driva utvecklingen

Ett destinationsråd har formats som består av representanter för besöksnäringen, föreningslivet, kommunerna och Visit Roslagen AB. Destinationsrådets uppgift är att driva utveckling på destinationen, stärka samarbetet och att samla kompetens. Destinationsrådet kommer att vara aktivt i utformandet av besöksnäringsstrategin och kommer inom kort bjudas in till ett första möte.

Ett externt konsultstöd har upphandlats av kommunerna och uppdraget har tilldelas företaget Tendensor AB med processledarna Per Ekman och Laila Gibson. En lång rad möten med föreningar, besöksnäringsföretag och kommunrepresentanter kommer att genomföras under våren och försommaren. Besöksnäringsstrategin ska vara klar den 30 augusti 2021.

Vill du engagera dig i Roslagens framtid som besöksdestination? Då kan du ge din bild av Roslagens möjligheter som besöksdestination genom en enkät.

Enkät om Roslagens framtid som besöksdestination

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.