Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vaccination mot covid-19 igång på äldreboenden i Norrtälje kommun

7 januari 2021

Torsdagen den 7 januari inleddes vaccinationen mot covid -19 på äldreboenden i Norrtälje kommun. Äldreboendet Solbacka i Norrtälje stad var först ut och därefter erbjuds alla boende på äldreboenden i kommunen den första dosen av vaccination de kommande två veckorna.

Montagebild på vaccinationssprutor och Solbacka äldreboende.

– Det har gått jättefint med vaccinationerna. Idag har vi vaccinerat totalt 54 äldre mot covid-19 på äldreboende Solbacka. Om ungefär tre veckor kommer våra boende att få sin andra dos vaccin mot covid-19 för att få ett så bra skydd som möjligt, säger Maria Ljungberg, verksamhetschef på äldreboendet Solbacka.

Under kommande två veckor sker vaccinationer på samtliga äldreboenden

De kommande två veckorna erbjuds samtliga äldre på äldreboenden i Norrtälje kommun sin första dos av vaccin mot covid-19.

– Det är glädjande att vi nu har kommit igång med vaccinationerna av äldre som bor på äldreboenden i kommunen. Vaccinationen inleddes på äldreboendet Solbacka som drivs av Vardaga. Därefter sker flertalet vaccinationer under nästa vecka. Veckan därpå kommer samtliga boende, totalt cirka 750 personer, att ha fått erbjudande om sin första dos vaccin mot covid-19, säger Maria Johansson, tf förbundsdirektör på Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje.

Om erbjudandet av vaccination mot covid-19

  • Alla i Sverige boende personer som är 18 år och äldre kommer erbjudas vaccin.
  • Nationella prioriteringar avgör vilka som först kommer att erbjudas vaccination. Först ut att erbjudas är de som bor på ett särskilt boende för äldre.
  • Man kan inte själv boka tid för vaccination, det sker utifrån en bestämd prioriteringsordning av ansvariga myndigheter.
  • Det är avgiftsfritt.
  • Alla kommer att behöva två doser av vaccinet.
  • Korrekt och säker information kring vad som gäller finns samlad på 1177 Vårdguiden, se länk nedan. Sidan uppdateras löpande, ibland flera gånger om dagen.
  • I Stockholms län är det Region Stockholm som ansvarar för samordningen och planeringen av vaccinationen.

Mer om vaccination mot covid-19 på 1177.se

Läs mer om vaccination mot covid-19 på 1177.se

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.