Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stegvis ökning av undervisning på plats i Rodengymnasiet

21 januari 2021

På Rodengymnasiet kommer en succesiv ökning av undervisning i fysiska lokaler ske från och med 25 januari. Bakgrunden till ökningen är de nya rekommendationer för fjärr- och distansundervisning som idag presenterades av Folkhälsomyndigheten och regeringen.

Rodengymnasiet i Norrtälje, våren 2020.

Utbildningsnämndens presidium har med bakgrund av de nya rekommendationerna fattat beslut om växelvis distans- och närundervisning på Rodengymnasiet. Det innebär att årskurs 1 kommer studera på plats i Rodengymnasiets lokaler under vecka 4 och 7, årskurs 2 under vecka 6 och årskurs 3 under vecka 5 och 8.

– Jag är positiv till att gymnasieskolan gradvis och i den mån det är möjligt kan börja återgå till mer klassrumsundervisning. Vi vet att det här är en frustrerande tid för våra elever, när de kanske snarare hade föredragit att vara så mycket som möjligt med sina klasskamrater och lärare. Förhoppningsvis kan vi bedriva undervisning som normalt snart igen, men till dess gäller det att fortsätta hålla i och hålla ut och följa de allmänna råden, säger Patrik Dahl, (C) utbildningsnämndens ordförande. 

Som en försiktighetsåtgärd möbleras klassrum för att elever ska kunna hålla avstånd. Även golvmarkeringar kommer placeras ut för att påminna om vikten av att hålla avstånd. Det kommer att göras löpande bedömningar kring huruvida fler åtgärder behövs.

– Det är bra att våra elever på Rodengymnasiet kan börja återgå till undervisning på plats i skolans lokaler. Men vi måste också komma ihåg att fortsätta vara försiktiga och följa de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten. Det gäller såklart inte bara våra elever utan alla i samhället, säger Bino Drummond, (M) kommunstyrelsens ordförande.

Som tidigare gäller fjärr- distansundervisningen inte introduktionsprogrammen. Elever i behov av anpassningar eller särskilt stöd är också sedan tidigare undantagna upplägget med fjärr- och distans.

Beroende på det allmänna smittläget kommer Norrtälje komvux i februari titta närmare på möjligheten att bedriva närundervisning för elever inom SFI.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.