Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nu inleds vaccinationerna av all omsorgspersonal

13 januari 2021

Den 7 januari inleddes vaccinationerna mot covid-19 av de äldre som bor vid något av äldreboendena i kommunen. Nu startar också vaccinationerna av all omsorgspersonal. Det meddelar Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje som operativt ansvarar för det lokala vaccinationsarbetet utifrån Region Stockholms planering.

Hand med en vaccinationsspruta.

— Samtidigt som vaccinationerna vid äldreboendena fortsätter, så kommer också all personal inom omsorgen att erbjudas vaccination. I slutet av den här veckan kommer personalen som arbetar inom äldreboenden, hemtjänsten, socialpsykiatrin, LSS eller inom personlig assistans att kunna få sin första dos vaccin, säger Maria Johansson, tf förbundsdirektör på Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON).

Två doser vaccin för ett fullgott skydd

Först ut att vaccinera de äldre med den första dosen vaccin var äldreboendet Solbacka som drivs av Vardaga.  Den här och nästa vecka, det vill säga vecka 2 och 3 fortsätter vaccinationerna på de övriga 17 äldreboendena som drivs av Tiohundra, Attendo, Kavat Vård och Norlandia Care. Parallellt med vaccinationerna vid äldreboenden och vaccineringen av omsorgspersonalen, inleds även vaccinationen av prioriterad sjukvårdspersonal vid Norrtälje sjukhus den här veckan.

— För att få ett så bra skydd som möjligt mot covid-19 behövs två doser vaccin. Den andra dosen ges cirka tre veckor efter den första dosen. Det innebär att de äldre vid äldreboendena  som valt att vaccinera sig kommer att ha fått sin andra dos någon gång i mitten av februari, säger Irene Johansson, medicinskt ansvarig sjuksköterska på KSON.

Korrekt och uppdaterad information om vaccinationsläget finns alltid på 1177

— Det finns ingen exakt tidplan för när övriga prioriterade grupper kommer att kunna erbjudas vaccination. Vi följer de nationella prioriteringarna och det aktuella läget av tilldelning av vacciner till region Stockholm. Hittills är det grönt ljus för vaccin från Pfizer och Moderna. Nu gäller det att vi alla håller i och håller ut och följer samtliga restriktioner och råd för att tillsammans minska smittspridningen. Följ det aktuella läget på 1177, säger Maria Johansson. 

Om erbjudandet av vaccination mot covid-19 

  • Nationella prioriteringar avgör vilka som först kommer att erbjudas vaccination.
  • Man kan inte själv boka tid för vaccination.
  • Det är avgiftsfritt att bli vaccinerad.
  • Alla kommer att behöva två doser av vaccinet och den andra dosen ges cirka tre veckor efter den första dosen.
  • Korrekt och säker information kring vad som gäller kring vaccination mot covid-19 finns samlad på 1177 Vårdguiden, se länk nedan. Sidan uppdateras löpande, ibland flera gånger om dagen. Det går naturligtvis även bra att kontakta 1177 på telefon.
  • Region Stockholm ansvarar för samordningen och planeringen av vaccinationen i Stockholms län.
  • Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje ansvarar operativt för det lokala vaccinationsarbetet av covid-19 i Norrtälje kommun utifrån Region Stockholms planering.

Om vaccination mot covid-19 och de nationella prioriteringarna på 1177.se

Om Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON)

KSON är en självständig myndighet med två medlemmar - Region Stockholm och Norrtälje kommun - som ansvarar för en sammanhållen vård och omsorg till invånarna i Norrtälje kommun. Uppdraget omfattar myndighetsutövning till äldre personer och personer med funktionsnedsättning samt beställarstyrning av hälso-, sjukvård och omsorg. KSON ansvarar även för ägarstyrning av det helägda Tiohundra AB.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.