Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Lokalt besöksförbud på äldreboenden förlängs

12 januari 2021

Smittspridningen är fortsatt hög i Norrtälje kommun och på äldreboendena är det också fortsatt högt antal smittade. Därför förlängs nu det tillfälliga lokala besöksförbudet på äldreboenden i Norrtälje kommun fram till och med den 2 februari 2021.

Det tillfälliga lokala besöksförbudet på äldreboenden förlängs efter begäran från Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje. Folkhälsomyndigheten har beslutat att det tillfälliga lokala besöksförbudet gäller fram till och med den 2 februari 2021. Det lokala besöksförbudet infördes på äldreboenden den 13 december.

– Vi har fortfarande ett högt smittoläge inom omsorgen och vi behöver tillsammans göra allt vi kan för att få ner kurvan. Besöksförbudet är en av flera åtgärder som tillsammans bidrar till att begränsa risken för smittspridning. Antalet smittade på våra boenden har minskat något sedan jul, men ligger fortfarande på en hög nivå. Därför kan vi inte minska på dessa åtgärder ännu, säger Maria Johansson, tf förbundsdirektör på Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON).

Den senaste statistiken, per den 11 januari, visar att det är 23 smittade inom omsorgen, varav 13 inom äldreboenden.

– Det är bra att Folkhälsomyndigheten nu förlänger beslutet om det tillfälliga besöksförbudet. De första vaccinationerna har kommit igång på äldreboendena i kommunen och det är bra att vi kan förlänga besöksförbudet under den pågående vaccinationsperioden, säger Maria Johansson.

– Vi kommer snart att också börja vaccinera all omsorgspersonal. Nu gäller det att vi alla tillsammans fortsätter det goda arbetet för att minska smittspridningen av covid-19 och värna våra äldre och sköra, säger Maria Johansson.

Om det lokala besöksförbudet

Make/maka eller sambo till den boende undantas från besöksförbudet. Äldreboendena kan fortfarande erbjuda besök utomhus. Kontakta alltid personalen på boendet inför ett besök för att höra vilka lokala rutiner som gäller.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.