Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kultur och fritid stänger till och med 24 januari

21 december 2020

Norrtälje kommun stänger alla kultur- och fritidsanläggningar till och med 24 januari 2021, efter fredagens skärpta riktlinjer. Syftet är att bidra till minskad smittspridning och hjälpa invånare att följa Folkhälsomyndigheternas råd.

Adam Persson, kultur- och fritidsdirektör Norrtälje kommun

Adam Persson, kultur- och fritidsdirektör i Norrtälje kommun.

Beslutet fastställdes fredagen 18 december efter ett regeringsbeslut. Där det finns utrymme för digitala alternativ kommer det att erbjudas, då alla verksamheter håller stängt för fysiska besök.

— Bibliotek erbjuder att man hämtar låneböcker utanför entrén, flera fritidsgårdar erbjuder digitala mötesrum och Konsthallen sänder digitala visningar. Vi får helt enkelt göra det bästa av situationen, men vi måste stänga all aktivitet som inte är möjlig att utföra på ett säkert sätt, säger Adam Persson, kultur- och fritidsdirektör.

Nedstängning skapar frustration

Att alla kultur- och idrottsverksamheter stängs ner har skapat frustration bland invånare då jullovet är i antågande och vissa haft åsikter om att kommunen även stänger ner utomhusanläggningar. Adam Persson menar att det är en åtgärd som måste sättas in, för att minska smittspridning och medverka till att folksamlingar och trängsel begränsas.

— Myndigheternas råd är entydigt; Vi ska umgås med de vi bor tillsammans med och inte träffa så många andra. I fredags uppmanade också regeringen och Folkhälsomyndigheten att all kommunal verksamhet som inte är absolut nödvändig ska stängas. Att röra på sig är livsviktigt, men att göra det organiserat är inte absolut nödvändigt. Därför har vi fattat det beslut vi har gjort, säger Adam Persson.

Färdig planering för vinteraktiviteter

— Så fort kurvan vänder ser vi alla, både tjänstemän och politiker, fram emot att öppna upp anläggningarna igen. Vi har en färdig planering över åtgärder som kan förenkla att hålla avstånd för invånarna i flera vinteraktiviteter som vi hoppas kunna öppna så snart som möjligt, avslutar han.

Alla kommunala idrottsanläggningar är stängda för fritidsaktiviteter och blir automatiskt avbokade, för exempelvis idrottsföreningar. Evenemang i kommunal regi ställs om till digitala sändningar eller senareläggs. Badhus håller stängts och simskolor senareläggs, årsbadkort förläggs automatiskt med förlorade dagar.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.