Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ta del av Norrtäljes historia på Arkivens dag

13 november 2020

Arkivens dag arrangeras årligen med syfte att få fler att upptäcka arkivens viktiga och spännande innehåll. Arkiven är en länk mellan dåtid, nutid och framtid – en samlingsplats där du kan ta reda på vad som verkligen hände i originalformat.

Bröllopspar.

Brudparet Greta och Leif Brunes med tärnor och marskalkar. 1923. Källa Alba Medins personarkiv.

Arkiven är en del av samhällets minne, och det är en medborgerlig rättighet att forska i de svenska arkiven. Med anledning av den pågående covid-19-epidemin blir Arkivens dag 2020 digital i Norrtälje kommun.

Du hittar Norrtälje kommuns bidrag till Arkivens dag här

I årets upplaga av Arkivens dag i Norrtälje kommun kan du bland annat ta del av historien bakom Norrtälje stadsvapen, se fotografier på bröllopspar och se delar av filmen; "Norrtälje, Roslagens huvudstad med omnejd" från 1960-talet. Därtill ställs och diskuteras frågor om källkritik och om vi lita på det som står i arkiven. Mycket nöje!

Vad är Arkivens dag?

Arkivens dag är ett samarbete mellan arkivens samtliga sektorer och omfattar alla typer av arkivinstitutioner över hela landet. Arkivens dag 2020 går av stapeln lördagen den 14 november. Evenemanget  arrangerades för första gången 1998 och sker årligen den andra lördagen i november.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.