Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ökad smittspridning inom omsorgen

27 november 2020

Smittspridningen ökar och enligt Folkhälsomyndighetens statistik har ytterligare 191 personer i Norrtälje kommun testats positivt för covid-19 under den senaste veckan.

Sjuksköterska håller upp provrör med blod Sjuksköterska hÃ¥ller upp provrör med blod Sjuksköterska håller upp provrör med blod

Smittspridningen ökar även inom omsorgen visar en aktuell lägesrapport från Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON).

– Den senaste veckan ser vi dessvärre en ökad smittspridning inom omsorgen och framför allt inom äldreboenden, säger Maria Johansson, tf förbundsdirektör på KSON.

Det aktuella läget inom KSON:s omsorgsverksamheter per den 26 november:

  • 13 personer med bekräftat smitta inom särskilt boende för äldre.
  • 5 personer med bekräftad smitta inom hemtjänsten.
  • 1 person med bekräftad smitta inom LSS-boende.

Avrådan från besök

Utifrån rådande läge avråder KSON, Norrtälje kommun och verksamheterna från att nu göra ett besök vid ett äldreboende.

– Det är viktigt att vi tillsammans gör vad vi kan för att minska smittspridningen och därför avråder vi från besök. Alla behöver vi följa de allmänna skärpta råden för region Stockholm. De innebär bland annat att vi inte ska träffa andra än de vi bor med. Ta alltid kontakt med personalen vid respektive verksamhet för att höra vilka rutiner de har, säger Maria Johansson.

Bemanningsläget är fortsatt ansträngt inom vården och omsorgen. Norrtälje sjukhus är i stabsläge och flera vård- och omsorgsutförare har hög sjukfrånvaro bland personalen.

– Därför följer vi löpande bemanningsläget. Förra veckan återupptog vi våra kontinuerliga samverkansmöten med vårdbolaget Tiohundra och alla vård- och omsorgsutförarna i kommunen. Vårt fokus är att se vad vi tillsammans kan göra för att både stötta varann och minska smittspridningen, säger Maria Johansson.

Om Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON)

KSON är en självständig myndighet med två medlemmar - Region Stockholm och Norrtälje kommun och som ansvarar för en sammanhållen vård och omsorg till invånarna i Norrtälje kommun. Uppdraget omfattar myndighetsutövning till äldre personer och personer med funktionsnedsättning samt beställarstyrning av hälso-, sjukvård och omsorg. KSON ansvarar även för ägarstyrning av det helägda Tiohundra AB.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.