Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Norrtälje kommun startar smittskyddspakt - samverkar med näringslivet

26 november 2020

För att skapa förutsättningar för en trygg handel, med utgångspunkt i aktuella råd från Folkhälsomyndigheten, skapas nu Smittskyddspakt Roslagen av Norrtälje kommun i samverkan med det lokala näringslivet.

Smittskyddspakt Roslagen är ett initiativ från Norrtälje kommun med målet att tillsammans med det lokala näringslivet och invånare mobilisera till en gemensam ansträngning för att minska smittspridningen av covid-19. Dessutom ska detta skapa förutsättningar för en trygg handel, med utgångspunkt i aktuella råd från Folkhälsomyndigheten.

– Det här är ett initiativ för att hjälpa handeln att följa de nationella råden och samtidigt bidra till att säkerställa en så coronasäker julhandel som möjligt. Från höger till vänster i politiken vill vi alla möjliggöra trygg och säker handel. Nu är det av största vikt att vi alla tillsammans gör allt vi kan för att vända coronakurvan, säger Bino Drummond (M), kommunstyrelsens ordförande.

Fler ska följa råden

Målet med smittskyddspakten är att öka efterlevnaden av rådet att avstå från att vistas i offentliga inomhusmiljöer som butiker och köpcentrum i onödan, att minska trängsel och att möjliggöra mer coronasäkra besök i butiker och köpcentrum.

– Det här är ett initiativ som våra medlemsföretag bör uppskatta! För oss är det viktigt att våra kunder kan erbjudas coronasäkra besök när de behöver besöka oss, säger Tomas Johansson, vd Norrtälje Handelsstad som organiserar 150 handlare i Norrtälje.

Företag som ansluter sig till Smittskyddspakt Roslagen ställer sig bakom en gemensam avsiktsförklaring och åtar sig att genomföra och aktivt kommunicera vilka åtgärder som vidtas för att göra handeln så coronasäker som möjligt.

Läs mer om Smittskyddspakt Roslagen och anmäl företag här

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.