Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Norrtälje kommun stänger ner kultur- och fritidsverksamheter för alla utom barn

2 november 2020

För att göra det lättare kommunens invånare att följa de allmänna lokala råd som Folkhälsomyndigheten utfärdat stänger Norrtälje kommun ner sina kultur- och fritidsverksamheter för alla utom barn i hela kommunen till och med den 19 november.

På grund av de skärpta restriktioner för hela länet som Folkhälsomyndigheten beslutade om den 29 oktober beslutade Norrtälje kommun idag att stänga ner alla kultur- och fritidsverksamheter i hela kommunen, utom för barn.  

– Under helgen har jag dragit slutsatsen att vi måste göra allt vi kan för att dra i nödbromsen innan smittspridningen ökar mer även i Norrtälje kommun. Eftersom vuxna redan uppmanas avstå från att besöka museer, bibliotek och badhus, ser jag inget skäl att ha dessa verksamheter öppna under perioden fram till den 19 november, säger Bino Drummond (M), kommunstyrelsens och krisledningsnämndens ordförande.

– Efter samråd med vårdbolaget Tiohundra som har den tydligaste bilden av läget i vården väljer vi nu att gå vidare med en hårdare nedstängning, istället för att invänta en stigande smittkurva som skulle göra ett sådant beslut akut, fortsätter Bino Drummond (M).

Stängningen gäller från den 3 november till och med den 19 november. Syftet är att hjälpa kommunens invånare att följa de allmänna lokala råd som Folkhälsomyndigheten utfärdat. Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd gäller sedan i torsdags i Norrtälje kommun, liksom i hela Stockholms län, som en åtgärd för att bromsa den ökande smittspridningen i regionen.

– Det är tråkigt att stänga uppskattade verksamheter, men nu är det försiktighetsprincipen som gäller. Vi fortsätter dock att erbjuda våra unga invånare möjligheten till bland annat simundervisning och det är glädjande att vi kan erbjuda boklån via bokbussen. Jag vill uppmana alla invånare att passa på att njuta av vår vackra natur, till exempel i motionsspår eller vid Färsna gård, nu när många verksamheter stängs, säger Bengt Ericsson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Ett av råden som gäller fram till den 19 november är att avstå från att vistas i inomhusmiljöer som museer, bibliotek och badhus, med undantag för idrottsträningar och föreningsaktiviteter för barn födda 2005 eller senare.

De verksamheter som berörs från den 3 november till och med den 19 november är:

Bibliotek

Alla biliotek stängs för fysiska besök. För den som vill låna böcker blir det möjligt att hämta böcker genom biblioteksbussens ordinarie körschema eller utanför biblioteket, genom take-away-tjänsten som prövades i mars och april och genom tjänsten Boken kommer (hemleverans).

Badhus

Alla badhus stängs för allmänheten. De håller dock öppet för skolans simundervisning dagtid och för schemalagda simskolor i kommunal och privat regi för barn och unga födda 2005 och senare. Föreningsverksamhet för barn födda 2005 och senare får genomföras. Alla kort förlängs automatiskt med lika många dagar.

Konsthallen

Konsthallen stängs. Vissa digitala visningar kan komma att anordnas.

Kulturevenemang i kommunal regi

Alla offentliga evenemang ställs in.

Övriga kommunala lokaler

All vuxenverksamhet avbokas.

Kulturskolan

Kulturskolan ställs om till i huvudsak digital undervisning, något som testades med god framgång under våren. vissa undantag kan förekomma för elever som behöver fysisk närvaro av lärare, gäller dock endast för elever som är födda 2005 eller senare. Medarbetare på Roslagens musikskola kommer under perioden ställas om till trängselvärdar.

Idrottshallar

Alla kommunala idrottshallar stängs för vuxenverksamhet. Aktiviteter för barn födda 2005 eller senare kan fortsätta tills vidare. När det gäller elitverksamhet görs undantag enligt riksidrottsförbundets undantag, till exempel för handboll. Byt helst om hemma. Vi rekommenderar att lämning och hämtning sker utanför anläggningen.

Fritidsgårdar

Alla fritidsgårdar och ungdomshuset Verket stängs. Aktiviteter kommer till viss del föras digitalt, även vissa utomhusverksamheter kommer att genomföras. Följ gärna verksamheterna på sociala medier.

Frågor och svar om stängda kultur- och fritidsverksamheter

Varför skriver vi det här?

Mål och budget 2020-2022.

Sida 12, målområde 5: Norrtälje kommun ska vara en trygg och säker kommun – i både vardag och kris.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.