Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håll barnen hemma om de har symtom

24 november 2020

Under coronapandemin ställs förskolepersonal dagligen inför uppgiften att hantera barn med sjukdomssymtom, vilket kräver ett nära samspel med vårdnadshavare. Nu vädjar barn- och skolnämndens ordförande till alla föräldrar med barn i förskolan att samarbeta och hålla sina barn hemma om de uppvisar minsta symtom på covid-19.

En vårdnadshavare tar tempen på ett barn.

Precis som i andra delar av landet kommer nu rapporter om hur förskolepersonal i Norrtälje kommun hamnar i diskussioner med vårdnadshavare om barn som uppvisar symtom på covid-19. Symtom som även om de är lätta, innebär att barnen bör stanna hemma från förskolan.

– Vi är inne i en ytterst allvarlig pandemi, där alla måste ta sitt ansvar och hjälpa till för att minska smittspridningen. Som ordförande i barn- och skolnämnden vädjar jag därför till alla föräldrar att respektera förskolepersonalens professionella bedömning om de hör av sig om ert barn uppvisar sjukdomssymtom. Som vårdnadshavare har de en viktig uppgift när det gäller att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och att hålla sina barn hemma om de är sjuka, säger Robert Beronius (L), ordförande i barn- och skolnämnden.
Norrtälje kommuns ambition är att så långt som möjligt hålla alla förskolor öppna. Men om smittspridningen ökar på förskolorna kan det bli problem.

– Vi försöker så långt det går att undvika att samlokalisera eller stänga förskolor. Vi ser dock att smittspridningen av covid-19 ökar markant igen, vilket kan göra det svårare att tillgodose bemanningen på våra förskolor, säger Helen Osbeck, verksamhetschef för kommunens förskolor.

Kommunens förhoppning är alla föräldrar ska se sin roll i arbetet med att minska smittspridningen och att arbetsgivare ska visa flexibilitet när deras anställda måste vara hemma med sjuka barn.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.