Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nu anländer Havslänken till Norrtälje hamn

14 oktober 2020

Den 25 och 26 oktober anländer de delar som ska bli bron Havslänken, gång- och cykelvägsbron som binder ihop Norrtälje Hamn med Societetsparken. Delarna monteras i samband med att de anländer.

Visionsbild över bron havslänken, med vy ovanifrån.

Illustration: Norrtälje kommun

Efter montering återstår byggnation av anslutningar i norr och söder, ett arbete som beräknas vara färdigställt i maj 2021. Invigning och öppning av bron är planerad till mitten/slutet av maj 2021.

Havslänken har en central funktion för den framtida stadskärnan gällande tillgänglighet, trafiksäkerhet och trygghet. Bron blir en del i ett viktigt stråk mellan norra och södra delen av Norrtälje stad. Det kommer göra att det går snabbare att nå flera platser och en sammanlänkning av hamnen och Societetsparken kommer medföra mer flöden av människor vilket leder till en ökad upplevelse av trygghet.

Funktion och gestaltning

Bron kommer att vara öppningsbar. Den kommer att vara 4,5 meter bred och vara tillgänglig för alla. Den öppningsbara delen blir cirka 12 meter bred med en inseglingsfri höjd på cirka 2,70 meter vid normal vattennivå.

Bron bekostas inte av skattemedel, utan gator, parker och bron finansieras av intäkter från exploatörerna som bygger husen och kvarteren i Norrtälje Hamn.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.