Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Norrtälje kommun uppmanar till ett större personligt ansvar för att minska smittspridningen

30 oktober 2020

Mot bakgrund av de skärpta råden som Folkhälsomyndigheten under gårdagen den 29 oktober beslutade om i ska gälla i Stockholms län, till den 19 november, uppmanar Norrtälje kommun nu sina invånare att följa råden för att undvika utökade restriktioner. Vissa nya begränsningar införs inom kommunens kultur- och fritidsverksamheter.

– Vi kommer i nuläget inte att stänga några badhus, bibliotek eller idrottsanläggningar. Men för att kunna fortsätta hålla öppet krävs att alla tar till sig av de nya råden. Vi som bor här i Norrtälje kommun har nu ett ännu större personligt ansvar än i förrgår för att göra vad vi kan för att förhindra ökad smittspridning, säger Bino Drummond (M), Kommunstyrelsens ordförande.

För att underlätta för alla att följa de skärpta råden kommer vissa begränsningar införas, det gäller till exempel antalet besökare som släpps in i bibliotek och badhus och på vissa idrottsanläggningar stängs omklädningsrummen. Norrtälje kommun, Smittskydd Stockholm och Folkhälsomyndigheten har möjlighet att besluta om ytterligare skärpningar om smittspridningen inte minskar och kommer fortsätta följa utvecklingen noga. En förnyad bedömning görs torsdagen den 5 november.

De skärpta råden innebär att invånare uppmanas till minskad fysisk kontakt med personer man inte bor tillsammans med, att avstå från att vistas i vissa inomhusmiljöer, att avstå från att delta i aktiviteter där trängsel kan uppstå och större sociala sammanhang, samt att jobba hemifrån i största möjliga mån. Norrtälje kommun kommer att informera närmare om dessa regler på kommunens hemsida och i anslutning till de olika anläggningarna.

– Jag tror att det ligger i allas vårt intresse att försöka undvika ytterligare restriktioner, så därför är min uppmaning till alla att följa de nya råden, även om det gör vardagen både jobbigare och kanske tråkigare. Var ett föredöme, säger Bino Drummond (M).

Följ alltid den senaste informationen om coronaläget i Norrtälje kommun på norrtalje.se/corona

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.