Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mobil teststation öppnad i Norrtälje

16 oktober 2020

Det blev en lyckad start för den mobila provtagningsstationen. 90 besökare fick hjälp, vilket var över förväntan. Men det är viktigt att boka tid innan du åker dit.

Teststationen är öppen varje vardag mellan 8.30 och 15.30. Foto: Samtrans

Inför starten på den mobila provtagningsstationen i Norrtälje gjordes uppskattning att cirka 70 tester skulle kunna genomföras första dagen, men detta överträffades. Premiärdagen den 16 oktober fick 90 personer hjälp med covid-tester på plats och verksamheten flöt smidigt uppe på parkeringen vid Norrtälje sportcentrum.

Om du har symptom på covid-19 kan du göra ett test vid den nya mobila stationen. Den är öppen helgfria vardagar mellan klockan 8.30 och 15.30.

Teststationen ligger på den stora parkeringen bakom Norrtälje Sportcentrum, granne med Friskis & Svettis i Norrtälje, adressen är Gustaf Adolfs väg 53.

Här kan du göra en så kallad pcr-test, dvs ett test för pågående sjukdom.

Så går det till:

  • Du bokar tid via appen Alltid öppet och 1177.se.
  • Kör till provtagningsstationen vid parkeringen bredvid Sportcentrum i Norrtälje.
  • Provet tas enbart på personer som sitter i egen bil. Du måste anlända till provtagningsplatsen i bil. Du kan alltså inte gå eller cykla till provtagningsstationen. 
  • På plats får du ett provtagningskit samt instruktioner av personal. Du provtar dig själv i bilen och lämnar provet till personalen.
  • Provtagningserbjudandet är personligt. Du kan inte beställa åt någon annan. Läs mer på 1177.se hur du bokar provtagning för dina barn.

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.