Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Lindens förskola i Hallstavik invigd

10 september 2020

Lindens förskola är en helt nybyggd förskola i Hallstavik och på torsdagen var det festlig invigning med bandklippning, rundvandring, såpbubblor och fika.

Ordförande i barn- och skolnämnden Robert Beronius och rektor Kristin Haeger, som klipper invigningsbandet, tillsammans med barn och personal på Lindens förskola i Hallstavik

Den nya Lindens förskola har byggts på Magistervägen 4-6 i Hallstavik och har sex avdelningar för 120 barn och 30 personal. I lokalerna finns det också ett eget tillagningskök för mat till verksamheten. Utemiljön för barnen är en separat del vid bygganden, skiljt från lämning, hämtning och varutransporter, som en säkerhetsfunktion. Utemiljön är utformad med lekutrustning och belysning som är verksamhetsanpassad för tillgänglighet året runt.

– Idag inviger vi er nya fina förskola och vi hälsar alla barn och personal varmt välkomna! Det är en helt fantastisk förskola som är byggd med miljö, hälsa och den viktiga leken i tankarna, så jag är övertygad om att ni kommer att trivas mycket bra här. Den är också en del av att skapa en långsiktig lösning av förskoleplatser i närområdet tillsammans med fler planerade förskolor i kommunen, sade ordförande i barn- och skolnämnden Robert Beronius under invigningstalet, som vid invigningen överlämnade en gåva med böcker till förskolans bibliotek för barn och verksamhet.

Byggnationen har skett enligt miljöstandard, vilket bland annat innebär PVC-fria mattor och golvrör. Utformningen av lokalerna har gjorts i samverkan mellan arkitekten och verksamheten. Ett exempel på ett behov och en funktion som framkommit under utvecklingsarbetet är ett helt torkrum i anslutning till entrén. Barnens kläder hängs upp på mobila klädhängare som rullas in i torkrummet, vilket är mer energi- och yteffektivt än torkskåp.

En annan funktion som kom fram i samarbetet är en bråttomtoalett i anslutning till utemiljön, där personal som är med det enskilda barnet samtidigt via ett högt placerat fönster kan ha översikt över ytan utomhus och övriga barn.

– Det känns väldigt bra att den nya förskolan är igång! Lokalerna har redan från början utformats för att vara en förskola, med fokus på trygghet och både barnens och verksamhetens behov, säger Kristin Haeger, rektor Hallsta Västra Förskoleområde.

Bygget av förskolan påbörjades under våren 2019 och byggnaden lämnades över till verksamheten i juni 2020 inför att kunna välkomna barnen till terminsstarten HT 2020.

Varför skriver vi det här?

Mål och budget 2020-2022.

Sida 12, målområde 4: Norrtälje kommun ska vara en kunskapsinriktad skolkommun – där barn och unga rustas väl för framtiden och ges möjlighet att nå sin fulla potential.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.