Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ny förskola i centrala Norrtälje ska vara klar 2022

24 juni 2020

Norrtälje kommun bjuder in till anbudstävling för uppförande av en fristående förskola i privat regi. Förskolan ska stå klar under 2022.

Den nya föeskolan kommer ligga bakom lekplatsen.

Området ligger i Vigelsjö, cirka en kilometer från Norrtälje stadskärna med goda bussförbindelser till Norrtälje busstation. Närområdet består av flerbostadshus och småhusbebyggelse med närhet till Vigelsjögård, Lommarbadet och Vigelsjö naturreservat. Några hundra meter västerut ligger den kommunala grundskolan Lommarskolan och lika långt österut kommer om ett par år Internationella Engelska skolan öppna en grundskola.

– Vi har ett stort behov av förskolor så det är väldigt bra att vi nu kan komma igång med den här tävlingen så att vi kan få en ny och fin förskola med runt 100 platser till 2022. Vi välkomnar intresserade entreprenörer och privata förskoleverksamheter, säger Robert Beronius (L), ordförande i barn- och skolnämnden.

En kunskapsinriktad skolkommun

Kommunens mål är att vara en kunskapsinriktad skolkommun där barn och unga rustas väl för framtiden och ges möjlighet att nå sin fulla potential. Kommunens förväntan är att det etableras en skolverksamhet i pedagogisk framkant som ska bidra till kommunens ambitionsnivå om att vara en av Sveriges bästa skolkommuner år 2030.

– Att vi nu kan komma igång med att få till en ny förskola är en effekt av att vi nu har en långsiktig och strategisk lokalförsörjningsplan, säger Bino Drummond (M), kommunstyrelsens ordförande.

Behöver fler förskolor

– Som befolkningstillväxten ser ut kommer vi behöva fler förskolor i kommunen de kommande åren, och det här är en bra start. Det är även mycket bra att vi nu har en stadsarkitekt som kan ta tillvara de arkitektoniska värdena i en sån här tävling, säger Robert Beronius (L).

– Vi kommer lägga stor vikt vid det arkitektoniska greppet och att det vinnande förslaget ska ge en god förskolemiljö. Dessutom är det viktigt att den som bygger arbetar med social och ekologisk hållbarhet, säger Charlotte Köhler, stadsarkitekt i Norrtälje kommun, som sitter med i den jury som ska välja ut vinnande bidrag.

Mer information om anbudstävlingen

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.