Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Miljonbidrag till biblioteken för satsning på digital delaktighet

15 juni 2020

Biblioteken i Norrtälje kommun har fått drygt en miljon kronor genom två bidrag från statliga kulturrådet för att kunna fortsätta satsningen på digital delaktighet för alla invånare. Båda bidragen är en del av regeringens satsning "Stärkta bibliotek".

Norrtälje stadsbibliotek.

Norrtälje bibliotek har fått 700 000 kronorför att påbörja en uppbyggnad av en Digidelverksamhet på kommunens bibliotek. Digidelverksamheten är ett led i kommunens långsiktiga satsning på digital delaktighet. Syftet är att stödja kommunens invånare att bättre förstå och bättre kunna nyttja alla de digitala verktyg som redan finns och fortsätter att utvecklas. Biblioteken är en självklar plats att vända sig till med frågor.

– Den digitala världen har kommit för att stanna. Att inte förstå orden, att inte känna teknikens möjligheter, att stå utanför detta nya, fungerar inte i längden. Därför ska vi hjälpas åt att förklara, säger Bengt Ericsson (C), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.Norrtälje bibliotek fick även i en gemensam ansökan med kommunerna Sollentuna, Lidingö och Österåker dela på 1,2 miljoner kronor för att ta steg 2 i den digitala kompetensutveckling för personalen vidNorrtälje bibliotek, vilkenstartadehösten 2019.

Norrtälje biblioteks Digidelverksamhet samverkar redan med flera andra aktörer, bland andra Kommunalförbundet Sjukvård och Omsorg i Norrtälje (KSON), Äldreombudsmannen och studieförbunden, samt Roslagens sparbank och ICA Kvantum Flygfyren.

– Vi hoppas självklart på fler samverkanspartners i detta oerhört viktiga arbete som ju påverkar alla: myndigheter, omvårdnad, kommun, näringsliv, alla invånare, ja hela samhället, säger kulturchefen Per Ahlin.

– Ska vi fortsätta utveckla ett digitalt samhälle måste medborgarna kunna använda det!, säger Per Ahlin.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.