Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nya guider hjälper fler invånare bli digitala

8 juni 2020

Tack vare Norrtälje kommuns nya satsning på Digidelhjälpen kan du lära dig mer om hur du använder olika digitala tjänster. Datorskolan har tagit fram guiderna som nu används av Digidelhjälpen i Norrtälje för att främja digital delaktighet i kommunen. Swisha, e-legitimation, video-chatta eller streama film – oavsett vad du vill lära dig har biblioteksfilialerna guider som hjälper dig vidare.

Äldre kvinna och man med mobil.

Under coronapandemin är det kanske viktigare än någonsin att kunna använda digitala tjänster via mobilen, surfplattan eller på datorn. Därför erbjuder kommunens bibliotek Digidelhjälpen, som kostnadsfritt hjälper dig att bli mer digital och samtidigt minskar risken för spridning av coronaviruset.

Vi visar dig hur du har videosamtal på dator eller mobilen, hur du betalar med Swish, använder banken i mobilen och hur du kan se på film via streamingtjänsten Cineasterna (som du når via bibliotekets hemsida). Och mycket mer.

Det är Norrtälje biblioteks Digidelverksamhet som tagit fram guiderna tillsammans med samarbetspartnern Datorskolan för att främja digital delaktighet i kommunen.

– Det kanske kan verka läskigt och svårt att bekanta sig med den uppsjö av digitala verktyg som finns tillgängliga idag, men med hjälp av de nya guiderna vill vi sänka tröskeln och hjälpa fler in i den digitala världen, säger Peter Svärdh på Norrtälje stadsbibliotek, projektledare för den nya satsningen.

Det innebär bland annat att Norrtälje kommuns invånare har möjlighet att nu ta del av de tjänster och fördelar som finns i den digitala vardagen. Det innebär också ökade möjligheter för socialt engagemang på nätet, samtidigt som det minskar risken för spridning av coronaviruset.Det här är en hjälp för alla, men vi tänker framförallt på de äldre invånarna.

– Digidelhjälpen är resultatet av ett samarbete med Kommunalförbundet sjukvård och omsorg (KSON), kommunens äldreombudsman samt Norrtälje hjälper, och vi hoppas att det kan hjälpa fler äldre att känna sig hemmastadda i den digitala världen, säger Peter Svärdh.

Digidelhjälpen består av guider med steg-för-steg instruktioner, pedagogiska att använda, som du kan hämta på biblioteket eller få hemskickade. Du kan även få hjälp av en riktig person via telefon eller e-post. Guiderna finns på kommunens bibliotek Stadsbiblioteket, Hallstaviks bibliotek, Väddö bibliotek, Rimbo bibliotek samt Biblioteksbussen.

På sidan om digidelhjälper kan du läsa mer

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.