Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

En rejäl höjning av bidragen till pensionärsföreningarna

12 juni 2020

Nu kommer en glädjande nyhet för de pensionärer som aktiverar sig i någon av kommunens pensionärsföreningar. Bidraget höjs med cirka 7 000 kronor för varje aktiv förening.

Pensionär, kvinna som gör peacetecken

Det var vid kultur- och fritidsnämndens sammanträde den 4 juni som nämnden beslutade att pensionärsföreningarna skulle få en rejäl höjning på de bidrag som årligen delas ut. Bidragen höjs från 165 000 kronor (som delades ut 2019) till 249 500 kronor för 2020. Bidraget är bland annat till för att betala eventuella lokalhyror och anordna aktiviteter där pensionärer kan umgås och engagera sig. I kommunen finns 12 stycken bidragsberättigade pensionärsföreningar som på olika sätt tar till vara på de äldres intressen.

– Det här gör vi för att det är viktigare än någonsin att aktivt arbeta för äldres sociala samvaro och att bryta mönster av ensamhet, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Bengt Ericsson (C).

Pensionärsföreningarna kan söka verksamhetsbidrag med syfte att stödja föreningens verksamhet. De aktiviteter som kultur-och fritidsnämnden gärna ser att bidragen går till är de entréfria aktiviteter som sker lokalt samt öppna aktiviteter som riktar sig till en stor och bred målgrupp.

Varför skriver vi det här?

Mål och budget 2020-2022.

Sida 13, målområde 7: Norrtälje kommun ska vara en inkluderande kommun – som främjar människors livskvalitet, egenmakt och egenförsörjning.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.