Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Coronakommunikatörer når unga i sociala medier

1 juli 2020

Nu sommarjobbar ungdomar som coronakommunikatörer för Norrtälje kommun. Syftet är att skapa engagemang och förståelse för vikten av att följa Folkhälsomyndighetens råd för att minska smittspridning.

Coronakommunikatörerna 2020, grupp 1. Från vänster till höger: Lova Karlsson, Jonna Skog,  Maja Wiman, Leon Dolama, Michelle Palacios.,

Fem ungdomar i åldrarna 15-19 år sommarjobbar som coronakommunikatörer på Norrtälje kommuns kommunikationsavdelning. De har fått specialuppdraget att utifrån egna kreativa idéer hitta budskap som passar ungdomar i deras egen ålder.

Syftet är att under sommaren 2020 skapa större förståelse hos ungdomar för hur man kan minska smittspridningen. Du kan följa deras arbete i olika kanaler, men främst fältsamordnarnas Instagram @faltnorrtalje. 

Coronakommunikatörerna om uppdraget: 

– Som coronakommunikatör vill jag hjälpa till att sprida denna viktiga information om hur viktigt det är att följa alla råd för att stoppa smittspridningen. Man måste värna om sig själv och alla andra, säger Lova Karlsson.

– Jag tycker det är kul! Det är nytt och man får tänka lite utanför boxen, dessutom jobbar man i ett litet team så man kan bolla idéer och hjälpas åt, säger Michelle Palacios. 

– Jag som har pluggat media tycker det är coolt att få använda kunskaperna jag har till att försöka göra skillnad, säger Leon Dolama.

– Jag tycker att detta är ett väldigt viktigt arbete eftersom jag, precis som alla andra, vill att coronaviruset ska försvinna så snabbt som möjligt. Det kommer inte försvinna av sig själv, och därför måste vi coronakommunikatörer hjälpa till med att sprida information till ungdomar, så att de också kan göra aktiva val för att minska smittspridningen, vilket kan rädda liv, säger Jonna Skog.

 

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.