Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Annorlunda skolavslutning och digitala skollovsaktiviteter

11 juni 2020

Mycket skiljer sig från tidigare år men walkabouten arrangeras som vanligt i anslutning till skolavslutningarna. Under sommarlovet erbjuds det också flertal av digitala aktiviteter för skolelever.

Bo Hammerin och Anna Glas i Hallstavik tipsrundan

Bo Hammerin och Anna Glas i Hallstavik under tipsrundan.

Skolavslutningarna har tidigare inneburit en folkfest med tillhörande tipsrunda, walkabout. Av kända skäl hålls i år ingen familjefest men tipsrundan kommer regelmässigt att sättas upp. Nytt för i år är att den kommer arrangeras i både Norrtälje och Hallstavik.

–Vi har fått indikationer på att det kan bli laddad stämning i samband med skolavslutningar och därför försöker vi att kartlägga hotspots, alltså de områden där ungdomar tenderar att samlas, säger Eva Elelid, samordnare föräldraskapsstöd på Norrtälje kommun. Där man har kartlagt samlingspunkterna sätter man upp en fråga i tipsrundan.

– Det gör så att det blir ett flöde av och en närvaro av viktiga vuxna på dessa platser, säger Eva Elelid.

Talongen laddar man ner i mobilen och som färdigifylld skickas den in digitalt. Prisutdelning sker inom en vecka och i potten finns massor av fina priser från olika lokala aktörer runt om i Norrtälje.

Digitala aktiviteter under sommarlovet

Mitt Lov arrangerar aktiviteter för skolbarn som vill umgås och hitta på roliga saker under sommarlovet.

– I år blir det speciellt då vi kör alla aktiviteter digitalt, säger Ebba Lustig Lindström, fritidsledare.

– Vi använder oss av Zoom för att helt undvika att samlas men vill fortfarande uppmuntra till att hänga, prata och umgås. Att fortsätta känna gemenskap, tillägger hon.

Men det kommer att finnas ett brett utbud av aktiviteter som utmanar både den fysiska och mentala förmågan. Genom Zoom, som kan användas som ett videosamtal, kan man spela fotboll, kasta frisbee, yoga och träna crossfit, tillsammans i mobiltelefonen.

– Sättet är ju väldigt flexibelt och kan med fördel användas av de som bor ute på öarna som skulle haft svårt att ta sig till aktiviteten om man hade behövt närvara fysiskt, säger Ebba Lustig Lindström.

– Vi kommer även löpande att ge sommartips för att få den bästa hemestern i Roslagen som man kan få. Exempel på tips är att åka och klappa minigrisar på Väddö Gårdsmejeri eller spela äventyrsgolf, avslutar hon.

Alla aktiviteter är kostnadsfria och i de fall där material behövs skickas det efter anmälan ut via post. Som en frisbee eller pysselmaterial. Här hittar du alla aktiviteter som är bokade för Mitt Lov: norrtalje.se/mittlovkalender

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.