Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Anders Lijsing är en av hjälparna under krisen

26 juni 2020

När krisen kom gick Anders Lijsing med i en Facebookgrupp som erbjuder hjälp till personer i riskgrupper. Där fick han kontakt med en dam och har under tre månaders tid bistått med inhandling och leverans av livsmedel och förbrukningsprodukter.

Anders Lijsing

Anders Lijsing hjälper regelbundet en dam med matinköp.

– Man får hjälpa till så gott man kan, säger Anders Lijsing, 53 år, som är en av de över 1000 medlemmarna i Facebookgruppen ”Covid-19 frivilliga och alla som behöver hjälp i Norrtälje kommun”.

Genom gruppen fick Anders kontakt med en dam som han hjälpt med inhandling varje vecka under tre månaders tid. Och han tror att hans hjälp kommer att behövas även framöver.

– Varje måndag brukar jag få en inköpslista och sen sker det lite kompletteringar, säger Anders Lijsing.

Handlingen i mataffären har blivit till en sån vana att han själv kan komplettera med nån enstaka produkt som han vet att hon alltid brukar vilja ha även fast den inte står på listan, vilket är mycket uppskattat. Han har åkt till lite olika ställen efter hennes önskemål, ofta där det råder lockade kampanjerbjudanden. Till mataffären, lågprisbutiken eller apoteket. Han lägger alltid ut pengar, ställer matkassarna vid dörren, ringer på och ställer sig i trappan där de sedan kan prata i några minuter.

– Jag rekommenderar andra att göra detta förstås, det är ett bra sätt att hjälpa till i dessa upp- och nervända tider. Hon är såklart jätteglad och tacksam för hjälpen, men när det här är över så ska hon få bjuda på kaffe, säger Anders Lijsing.

Han betonar att han gör den här insatsen för hela samhällets skull.

– Vi som är friska måste hjälpa de i riskgruppen så de inte tvingas ut och handla. Kan man få bort de i riskgrupperna från affärerna så blir det bättre på sjukhusen, avslutar han.

Vill du också göra en insats eller behöver du hjälp? Gå in på norrtalje.se/norrtäljehjälper

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.