Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vinnaren av Norrtälje Nyckel 2020 utsedd

27 maj 2020

Årets Norrtälje Nyckel tilldelas Norrtäljebon och OS-roddaren Anna Malvina Svennung.

OS-roddaren Anna Malvina Svennung sitter klädd i träningskläder i sin båt med ena handen på en åra.

Norrtälje Nyckel 2020 - Anna Malvina Svennung

Norrtälje Nyckel delas varje år ut till en medborgare som med hänsyn till sin verksamhet eller sina insatser i övrigt ansetts förtjänta av en utmärkelse från kommunens sida. Hedersbelöningen delas ut till personer som gjort särskilt förtjänstfulla insatser för kommunen och dess utveckling inom till exempel näringsliv, samhällsbyggande, kultur, gärningar i hembygd eller föreningsliv.

Belöningskommitténs ledamöter utgörs av presidierna i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och kultur- och fritidsnämnden.

– Jag är jätteglad. Det är så himla roligt att få utmärkelsen och att min insats för kommunen och invånarnas hälsa uppmärksammas, säger Anna Malvina Svennung om att få Norrtälje Nyckel 2020.

Under de tio år som Anna Malvina Svennung har bott och rott i Norrtälje har hon arbetat aktivt för att framhäva alla möjligheter som finns i kommunen.

– Allt är fullt möjligt i Norrtälje. Det är en fantastisk kommun och du behöver inte vara någon annan stans för att uppnå dina mål, berättar Anna Malvina Svennung. Det finns också vacker natur och många bra cykel- och löpspår över hela kommunen och sjön Lommaren, som är den bästa roddsjön i världen.

Här vet Anna Malvina Svennung vad hon talar om. Efter att ha rott i ett hundratal roddvatten över hela världen är Lommaren den bästa roddsjön hon kan tänka sig, med perfekta väder- och terrängförhållanden för lite vind och små vågor. Här finns världens bästa möjligheter att ro fort.

Med en bakgrund som dietist och arbete med livsstilsrelaterade sjukdomar arbetar Anna Malvina Svennung idag som enhetschef på Rimbo Hälsocentral och BVC. I både arbete och privatliv är friskvård och hälsa centralt. Att röra på sig är bra för hjärta och hjärna och genom att vara ett gott exempel och leva som hon lär ger Anna Malvina Svennung stöd för att med vilja och ambition få folk att folk att ta steg mot en bättre hälsa ifrån egna förutsättningar.

Det egna siktet är nu inställt på eventuellt kommande EM i rodd 2020 i Poznan i Polen, där tävlingsledningen i slutet av juli fattar beslut om att genomföra tävlingarna beroende på coronaläget. Till dess ligger fokus på att vara så snabb i rodd man kan vara.

Vi önskar Anna Malvina Svennung allra bästa resultat i rodden och gratulerar till Norrtälje Nyckel 2020!

Belöningskommitténs motivering:

Anna Malvina Svennung sätter Norrtälje kommun på kartan, utan att det kostar kommunen något.

Livsresan började i USA och fortsatte i Alingsås och Uppsala. För 10 år sedan bosatte sig Anna Malvina i Norrtälje kommun. Både Uppsala och Norrtälje valde hon för att det finns roddklubbar.

Efter studenten blev det ett återbesök i USA. Där tändes intresset för rodd. Och så har det förblivit.

Det går inte att försörja sig på rodd, så Anna Malvina har också ett heltidsarbete. Hon har en filosofie magister i kostvetenskap och är legitimerad dietist Anna Malvina arbetar inom sjukvården i kommunen.

Anna Malvina Svennung har en järnvilja. Som alla idrottare på världsnivå måsta man försaka mycket och ha en stor självdisciplin med ett stramt dagsschema.

Som enda roddare uttogs hon till OS i Rio de Janeiro. Det var tufft att ta sig dit med många kvalificeringslopp. Hon vann alla. Anna Malvina är både svensk och nordisk mästare i rodd.

Anna Malvina började sent med rodden, men hon kan hålla på länge. Hon har långsiktiga mål med sin rodd.

Vi har inte haft så många olympier boende i kommunen. Norrtälje kommun är stolt över att ha en sådan i Anna Malvina. Att träffa henne är smittande positivt. Man blir glad av att bara se Anna Malvina.

Förhoppningsvis kan det uppmuntra andra att komma igång med rörelse, idrott och tävlande.

Anna Malvina Svennung är väl värd att uppmärksammas med Norrtälje Nyckel år 2020.

Varför skriver vi det här?

Mål och budget 2020-2022:

Sida 13, målområde 7: Norrtälje kommun ska vara en inkluderande kommun – som främjar människors livskvalitet, egenmakt och egenförsörjning.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.