Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Skyltar på badplatser värnar om säkerheten

18 maj 2020

Från och med den 15 maj är kommunens badstränder öppna för säsongen. Eftersom det här inte är en vanlig vår har badplatserna försetts med tydliga informationsskyltar, som signalerar om vikten av att hålla avstånd.

Norrtälje kommun har 33 offentliga badplatser runt om i kommunen dit invånare och gäster är välkommen att bada och simma. Fredagen den 15 maj öppnade badplatserna för säsongen, och även om rusningen ännu inte kommit igång finns det tydliga budskap på plats om vad  som gäller: Håll avståndet.

- Vi vill uppmärksamma besökarna på att det inte är en vanlig sommar utan att man behöver ta ansvar och visa hänsyn för att minska risken för smittspridning i dessa coronatider, säger Patrik Nydahl, tillförordnad bad- och idrottschef på Norrtälje kommun.

På badplatserna finns det offentliga toaletter som får extra tillsyn. Torrdassen kommer att utrustas med våtservetter och WC-anläggningar har tvål och vatten. Kommunen har löpande städning av toaletterna via sin underentreprenör Green.

Lördagen den 23 maj öppnar även Hallstaviks utomhusbad. Här kommer kommunen att tillämpa begränsat antal besökare, för att minska smittspridningen.

- Personalen kommer att ha koll på att det inte bli för många besökare samtidigt, säger Patrik Nydahl.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.