Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kultur och fritid flyttar fram investeringar

11 maj 2020

Kultur- och fritidskontoret redovisar ett underskott på 5,4 miljoner kronor för delår 1, och i kontorets förslag till besparingar finns bland annat senarelagd invigning av både Rimbo kulturscen samt nya badhuset i Hallstavik.

Bygget av Rimbo kulturscen, som ligger i anslutning till nya Bålbroskolan, är snart klart – men invigningen dröjer till hösten. Även invigningen av nya badhuset i Hallstavik senareläggs, och den nya verksamheten öppnar först i oktober. Detta ger en besparing på cirka 900 000 kronor för förvaltningen.

Uteblivna intäkter i samband med coronasituationen

En av anledningarna är att kultur- och fritidskontoret behöver spara pengar, sedan första delårsrapporten för 2020 visar ett underskott på 5,4 miljoner kronor. Detta underskott beror främst på att kontoret inte fått det planerade tillskottet i budgeten för de ökade hyreskostnaderna i samband med att Rimbo kulturscen och nya badhuset i Hallstavik öppnar. Dessutom uppstod ett minusresultat på grund av uteblivna intäkter för sporthallar och badhus i samband med coronasituationen.

– Vi ställer in sommarprogrammen i Societetsparken och genom det sparar vi 200 000 kronor. Vi kan inte ha arrangemangen under nuvarande omständigheter och därför ställer vi in, säger Adam Persson, förvaltningsdirektör på kultur- och fritidskontoret.

– Vi kommer också att senarelägga tillsättningar av tjänster vilket ger en besparing på drygt en miljon kronor, säger Adam Persson.

Tjänstemannaförslaget kring besparingarna kommer att tas upp på kultur- och fritidsnämndens sammanträde den 4 juni.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.